Josballe pinna Lammia vastaan – yli- ja alivoima takkusi

Josba jatkaa hyviä otteita Divarissa. Sarjan kärkiporukoihin rankattu LaSB Lammilta oli helisemässä kaksi ja puoli erää joensulaisten kanssa. Lopulta pisteet jaettiin jatkoajan jälkeenkin. Erät 4-1, 2-1 ja 1-5.

Josban peli kulki todella mallikkaasti ensiminuuteilla. Yhdeksän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue johti jo 3-0. Josban peli oli jälleen juonikasta ja liikettä oli häkellyttävästi.

Toisessa erässä peli tasaantui ja Lammi sai ajottain otetta pelistä, mutta ei päässyt joensuulaisten iholle missään vaiheessa. Lammi joutui rikkomaan liikkuvaista Josbaa vastaan ja parhaimmillaan vierailla oli kahden miehen alivoima. Neljän minuutin lähes yhtäjaksoisesta alivoimasta huolimatta kotijoukkue ei saanut palloa verkkoon. Erätauolle mentiin numeroissa 6-2.

Kolmannessa erässä ajassa 46.57 syntynyt Eetu Lehtiniemen maali vei Josban jo 7-2 johtoon ja ilmassa oli ratkaisun makua. Mutta toisin kävi ja viimeiset 11 minuuttia olivat kotijoukkueelle vaikeita, suorastaan painajaista.
Lammi tuli väkisin tasoihin iskemällä viisi osumaa ilman maalivahtia kuudella pelaajalla. Josba ei saanut vastustajaa kiinni, vierasmaalit olivat lähes identtisiä vetoja.

– Vieraat tekivät tasakentällisin vain kaksi maalia. Me ei ole harjoiteltu 6-5 ylivoimaa vastaan pelaamaan ja se näkyi tässä, pohti päävalmentaja Antti Ruokonen.

Tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos.

– Keväällä jos tulevat samalla taktiikalla, eivät takuulla tee viittä pussia, Antti lupaa.

Ruokonen oli kuitenkin tyytyväinen pisteeseen reippaan johdon menettämisestä huolimatta. Jonkin verran vaikeina hetkinä sorruttiin kuitenkin ”soveltamaan” sovittua taktiikkaa.

– Meillä on ollut vastassa kaksi sarjan parhaimmistoon kuuluvaa vastustajaa, ja heiltä on viety kolme pinnaa. Tämä on ollut komea sarja-avaus.

Josban pistenikkari oli Eemeli Ruokonen neljällä syöttöpinnalla. Joona Kettunen oli tehokas toisessa pelissä peräkkäin (2+0). Juuso Lehtiniemi teki myös kaksi maalia (2+0). Muut tehomiehet olivat Niklas Räty (1+0), Eetu Lehtiniemi (1+0), Henrik Kinnunen (1+0). Eetu Sorvali, Ville Laasonen ja Jere Sivonen saalistivat kukin yhden syöttöpisteen.

Jesse Huurrekorpi pelasti maalilla taas erinoamisesti ja torjui 31 laukausta, vastustajan veskarilla oli 17 torjuntaa.

Yleisö oli taas mukavasti, nyt jo yli 400 katsojaa. Seuraava peli on viikon päästä lauantaina, jolloin Areenan avaruutta tulee ihmettelemään KeLy Haukiputaalta.