Josballe nihkeät pisteet Helsingistä

Kuvateksti: Jere Sivosen teki kauden avausmaalinsa Helsingissä. Kuva harjoituksista.

Lauantaina 19 vuotta täyttänyt Eetu Sorvali oli iskussa HIFK:ta vastaan. Vieraskentällä tehot 3+1 paukkuttanut Sorvali ratkaisi ottelun jatkoajalla Josballe maalein 6-7 (1-2, 0-2,5-2,0-1).

– Eihän tämä mikään kaunis esitys ollut, mutta opetti meille huolellisuutta ja keskittymistä. Jos ajatus hetkeksikin karkaa, niin tässä sarjassa vastustaja tekee maalin, päävalmentaja Antti Ruokonen tunnusti.

Josba oli kaksi erää niskan päällä ja johti ottelua 1-4 lähdettäessä kolmanteen erään. Siitä tulikin sitten erittäin heikko erä. Josba kävi vielä 2-5 johdossa kun Ruokonen otti aikalisän 51 minuutiin kohdalla, mutta sitten alkoi tapahtua.

HIFK rankaisi pahimmillaan seitsemässä sekunnissa kaksi kertaa ja kolmessa minuutissa peli oli tasan 5-5.

– Siinä kävi jälleen kerran niin, että vastustaja teki kolme maalia kun meidän alin pelaaja menetti pallon.

Sorvali vei Josban vielä 56 minuutin kohdalla maalin johtoon, mutta HIFK tasoitti ottelun ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan puoli minuuttia ennen summeria ja edessä oli jatkoaika.

 

Tärkeää kasvatusoppia

Kopissa ottelua käytiin läpi kuitenkin rauhallisin mielin. Ruokosen mielestä Josba taipuu, mutta ei murru. Se on todistettu tällä kaudella jo useamman kerran.

– Kun joukkue kestää tämmöisen pelin ja ottaa siitä voiton on jotain tehty kuitenkin oikein. Tämä oli meille jotenkin raskas peli, matka tuntui koko päivän pitkältä ja vähän nuhjuisena mentiin kentälle.

Josballa oli ottelussa iso tukku hyviä tekopaikkoja. Maalivahtien torjunnat kuvaavatkin hyvin pelin luonnetta. Josban Tuomas Tokila torjui 13 kertaa ja HIFK:n Markus Manninen 25 kertaa.

Josban muut maalintekijät olivat Ville Laasonen (1+1), kauden avaushäkkinsä tehnyt Jere Sivonen (1+0), Niklas Räty (1+0) ja Jere Kettunen (1+0).

Huomenna Josba kohtaa runkosarjan viimeisessä vierasottelussaan Erä Akatemian kello 17.