Josballe makeat pinnat Porista

Perttu Puska ratkaisi ottelun jälleen jatkoajalla.

Divarikausi 2018 avattiin Loppiaisena Porissa laadukkaalla ottelulla. Päivän ainoassa pelissä Josba haki Karhuilta maukkaat vieraspisteet 5-6 (2-3,2-1,1-1,0-1) jatkoajalla.

– Erittäin hyvätasoinen ottelu, jossa kaksi aktiivista joukkuetta käänsi taitavasti omaa peliään. Kummallakin oli hetkensä. Meillä koko joukkue oli onnistujia täynnä, päävalmentaja Santeri Raatarila iloitsi.

Pitkän päivän aamukuudesta asti matkustanut Josba lähti kevätkauden avaukseen haastavista asetelmista. Kotijoukkue paukuttikin heti kahden maalin johtoon. Avausmaali syntyi jo ensimmäisestä vaihdosta.

Joensuulaisten peli-ilme oli kuitenkin Porissa rautaa. Josba hinautui avauserässä ensin tasoihin ja ennen summeria vielä maalin johtoon. Toisessa erässä hieman ennen ottelun puoliväliä Josba meni 2-4 johtoon. Sitten Karhut tuli puolestaan tasoihin.

– Meillä oli kentällä hauskaa tänään ja se näkyi. Pelihuumori kesti ensin isäntien kahden maalin johdon ja vielä senkin, että menetettiin oma kahden maalin johto. Joukkue selvitti nämä hetket tosi hyvin, joka mies keskittyi vain seuraavaan vaihtoon, Raatarila kehui.

Kolmanteen erään lähdettiin tasanumeroista 4-4. Josba sai erään tykkialun ja johtomaalin avausminuutilla. Päätöserä oli tarkkaa peliä molemmilta ja kun Karhutkin onnistui kerran maalinteossa, mentiin jatkoajalle.

Sitten alkoi Perttu Puska show. Joukkueet jallittivat toisiaan koko jatkoajan ja moni valmistautui Karhujen kotikattilassa jo rankkareihin. Kun peliaikaa oli jäljellä yhdeksän sekuntia, Puska lopetti kotijoukkueen rimpuilut ja varmisti Josballe täydet pisteet.

– Se taisi olla jo neljäs kerta, kun Perttu ratkaisi jatkoajalla, Raatarila myhäili.

Josban ykkösvitjana Porissa esiintynyt Joona Aurosen (1+0) kenttä onnistui mahtavasti. Pisteille pääsivät Aleksi Matikainen (1+1), Juho Väisänen (1+0) ja Miro Kämäräinen (0+2).

Päivän tehokkain oli Puska (2+1) ja muut pinnat menivät Aleksi Ahokkaalle (1+0) ja jatkoaikamaalin syöttäneelle Jesse Reijoselle (0+1).

Jesse Huurrekorpi torjui ottelussa 19 kertaa, kuten myös Karhujen Rasmus Österman.

Sunnuntaina Josba kohtaa vieraissa FBC Turun kello 16.