Josballe makea vierasvoitto Raumalta

Tuomas Tokila pelasi varmasti Raumalla. Kuva harjoituksista.

 

Josba haki arvokkaat kaksi pinnaa Divarissa Raumalta viime kauden liigajoukkue SalBaa vastaan pitkän kaavan mukaan. Voitto irtosi lukemin 6-5 (0-1,3-2, 2-2,0-0) vasta rankkarivetojen jälkeen.

Varsinainen peliaika päättyi tasan 5-5. Jatkoaika oli maaliton, mutta rangaistuslaukaukset Josba takoi tylysti 3-0 vieraiden verkkoon.

Avauserä oli tunnusteleva ja siinä vain isännät onnistuivat kerran maaliteossa.

– Oltiin liian passiivisia ja siinä näkyi selvästi, että oli päivä matkustettu bussissa, Josban valmennustiimi arvioi.

Toiseen erään Josba nosti karvausta ja tulosta alkoi syntyä. Eetu Lehtiniemen (3+0) hattutempulla joensuulaiset nousivat kolme kertaa maalin tappioasemasta tasoihin. Toiselle erätauolle mentiin tasanumeroista 3-3.

– Tämä oli ehjin peli pitkään aikaan, kun vihdoinkin olen saanut reenata suhteellisen terveenä. Vastuuta tuli mukavasti, mutta parannettavaa jäi. Olisihan siinä ollut paikkoja ratkaista peli jatkoajallakin. Meidän kentällä peli kulki tänään hienosti, Lehtiniemi pohti.

Kolmas erä oli kaksijakoinen. Josba meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon heti avausvaihdosta, ja ajassa 47,24 jo kahden maalin karkumatkalle. Ottelun 49. peliminuutilla Josballe vihellettiin kaksi jäähyä peräkkäin, mutta kahden miehen alivoima kestettiin urhoollisesti ilman takaiskuja.

– Alivoima oli erinomaista, mutta se söi hirmuisesti meiltä voimia ratkaisevilla minuuteilla, Josban valmennus harmitteli jäähyjä.

Josba rukkasi kolmanteen erään ykköskentän ja kolmoskentän kokoonpanoa. Se tuotti aluksi tulosta, mutta erän lopulla kolme josbalaista sai pahan tällin ja joutui sivuun. Josba supisti pelinsä kahteen ketjuun.

Viimeiselle kympille kotijoukkue kehitti kirin ja tuli ajassa 56,56 maalin päähän. SalBa onnistui toisen kerran ilman maalivahtia ajassa 59,35. Edessä oli jatkoaika. Se jäi maalittomaksi ja ratkaisua lähdettiin hakemaan rangaistuslaukauskilpailusta.

Josba voitti rankkarit puhtaasti 3-0 kun Antti Juvonen, Jere Kaartinen ja Jesse Reijonen (1+0) kaikki onnistuivat maalinteossa. Tuomas Tokila piti maalinsa puhtaana ja varmisti punapaitojen vierasvoiton.

Tokila torjui ottelussa kaikkiaan 23 kertaa. SalBan veräjällä Vertti Huovilainen ja Juha Keskitalo torjuivat 10 kertaa.

Lehtiniemen ja Reijosen lisäksi Josban maaleista vastasi Niklas Räty (1+1). Aapo Hämäläinen (0+1), Veeti Naakka (0+1) ja Elias Ikonen (0+1) saivat syöttöpisteet. Hämäläinen ja Naakka nousivat kokoonpanoon ensimmäistä kertaa kaudella loukkaantumisten jälkeen.

Josballa on viidestä ottelusta kahdeksan pistettä, mutta selvästi kärkijoukkueita vähemmän pelattuja pelejä. Sunnuntaina Josba matkustaa Raumalta Turkuun.