Josballe jo kuudes jatkoaikavoitto

Kuvateksti: Jatkoaika on kääntynyt jälleen Josban voitoksi. Perttu saa onnitteluja joukkueelta.

 

Josban miehet jatkoivat Divaria sunnuntaina Areenassa tutulla kaavalla. Kolme erää tahkottiin Limingan Niittomiesten kanssa tasapäin ja sitten Perttu Puska ratkaisi jatkoajalla voiton Josballe 4-3 (1-2,0-0,2-1,1-0). Ratkaisu syntyi ajassa 63.00.

Aina kun saa pallon, silmät kiinni ja täysillä kohti maalia. Joskus on mennyt, Puska vähätteli ratkaisujaan ottelun jälkeisessä pressissä.

Liminka tuli Joensuuhun haasteellisen matkan jälkeen yötä pitkin Sipoosta Vierumäen kautta. Päävalmentaja Olli Honka oli erittäin tyytyväinen pisteeseen.

Kyllä piste maistuu. Lepoaika edellisestä pelistä oli tosi niukka, täytyy hattua nostaa jätkille, jotka tuolla painoi menemään. Puolet pelistä pelattiin fiksusti, mutta sitten alkoi bensa loppua, Honka arvioi.

Josba tiesi vastustajan matkaohjelman ja suunnitelmissa oli järjestää Areenassa kunnon juoksukilpailut alkuvihellyksestä lähtien.

Piti pedaali tosiaan laittaa pohjaan, mutta me arkailtiin ja se paikka meni ohi. Me ei oltu hereillä eikä uskallettu noudattaa sitä juttua, korkeintaan puolikaasulla painettiin, päävalmentaja Santeri Raatarila tunnusti.

Raatarilan mielestä kuitenkin vain avauserä oli joukkueelta huono vaikka passiivisuus näkyi katsomoon asti.

Me annettiin kaverille helppo peliintulo, näin kävi.

Puska näki tilanteen niin, että joukkue oli epävarma miten pitäisi toimia.

Oltiin kahden tulen välissä, että pitäisikö mennä fiksummin ja ottaa karvaa vähän alemmas ja lähteä pallon kanssa hallitsemaan tätä peliä. Mutta välillä taas mietittiin, että pitäisikö mennä ylempää kun kaveri pääsi aika rauhassa tekemään peliään. Ei tiedetty oikein miten mennä, Puska analysoi.

Raatarila otti penkiltä lisää juoksuvoimaa ja se toikin kotijoukkueeseen vauhtia.

– Siellä tuli miehille myös ihan hyviä tontteja.

Limingan vasta 15-vuotiaalle Aki Karjalaiselle osui Joensuussa hieno päivä. Nuori mies palkittiin ottelun parhaana pelaajana ja hän pelastikin joukkueensa todella monta kertaa torjunnoillaan. Karjalainen urakoi 25 torjuntaan.

Jesse Huurrekorvella oli Josban maalilla rauhallisempaa. Torjuntoja kertyi 14. Jesse ohjasi puolustusta esimerkillisesti ja otti tärkeitä koppeja.

Josballe jatkoaikavoitto oli tällä kaudella jo kuudes. Vain kerran ratkaisu on venynyt rankkareille asti, ja siinä tuli tappio. Puska on ratkaissut pelin jatkoajalla peräti viisi kertaa.

Raatarila näki, että jatkoaikavoitot ovat ruokkineet uusia onnistumisia.

Penkillä on ollut sellainen tunnelma, että ei ole kahta kysymystä kuka jatkoajalla voittaa. Tuossa porukassa on nyt hyvä olla ja siellä on myönteinen pöhinä päällä. Toki on siinä meillä nyt myös kasvun paikka, että ratkottaisiin näitä pelejä jo varsinaisella peliajalla.

Josban tehokkainen oli Puska (1+1) ja muut maalintekijät olivat Aapo Hämäläinen (1+0), Ylivoimalla onnistunut Aleksi Ahokas (1+0) sekä hyvään maalivireeseen päässyt Joona Auronen (1+0).

Syöttöpisteet napsivat Eetu Kuittinen (0+1), Henrik Kinnunen (0+1) ja Aleksi Matikainen (0+1).

Päivän miinuspuolella oli kaksi loukkaantumista, joista tarkempaa tietoa saadaan alkuviikosta.

Josba nousi voitolla 25 pisteeseen ja on sarjakärjen tuntumassa, mutta pelattuja pelejä on muita kärkijoukkueita enemmän.