Josballe harmittava tappio ja selvä voitto tuplakotiviikonlopusta

Lauantain ottelusta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. Kuva: Tuomo Kallonen.
Josban edustusjoukkue pelasi menneenä viikonloppuna kaksi ottelua kotona. Ensin lauantaina saatiin vastaan kovaa nousua tekevä Tapanilan Erä. Helsinkiläiset osoittautuivatkin väkeväksi vastukseksi ja hje veivät pisteet mukanaan lukemin 2-7 (1-3, 1-1, 0-3). Sunnuntaina Rauman SalBaa vastaan saatiinkin taas vaihteeksi hyviä uutisia. Vaikean alun jälkeen Josba antoi liiganousijoille oikein isän kädestä ja otti kaksi pistettä maalein 10-3 (2-0, 6-1, 2-2).

 

Josba – Erä

Ottelu alkoi edustuksen puolesta hyvin sillä jo ensimmäisen minuutin jälkeen Tatu Könönen murjoi Josban 1-0-johtoon. Se jäi kuitenkin kotijoukkueen ainoaksi ilon aiheeksi ensimmäisessä erässä, sillä avausmaalin jälkeen vierasjoukkue otti tukevat ohjat pelin tapahtumista. Fyysisyydellään ja aktiivisella pallon liikuttelullaan Erä teki Josban pelin todella vaikeaksi ja kotijoukkue olikin ison osan erää aivan purjeessa. Tauolle mentäessä Erä johti jo 1-3.
Toiseen erään Josba tuli uudistuneella ilmeellä ja alkoi vastata helsinkiläisten liikkeeseen. Tempo oli välillä hurja, mutta maalit jäivät vähiin. Ainoiksi osumiksi erässä jäivät alkupuolella syntyneet pikamaalit molempiin päihin. Maalien jälkeen vauhti sen kuin kasvoi ja oli todella viihdyttävää seurattavaa. Josballa oli etenkin erän loppupuolella muutama loistopaikka tuoda peli vaikka tasoihin, mutta tämä kaatui huonoihin vetoihin ja loistavasti pelanneeseen Erä-vahti Teemu Kortelaiseen.
Kolmanteen erään lähdettiin siis vierasjoukkueen 2-4-johdossa. Erä sai alkuun yhden salama maalin minkä jälkeen Josban peli alkoi hajoilemaan. Edes aikalisä ei pelastanut kotijoukkuetta, vaikka sillä oli etenkin viimeisellä kympillä paikat vähintäänkin kaunistella lukemia. Erä meni kuitenkin lopulta menojaan ja teki vielä kaksi maalia mitkä sinetöivät voiton helsinkiläisille. Numerot taululla lopulta 2-7.

 

 

Josba – SalBa

Sunnuntaina vastaan saatu uusi tuttavuus, Rauman SalBa oli todella erilainen vastustaja edelliseen nähden. Josba lähti otteluun hengettömästi ja ensimmäinen erä oli sarjassa toiseksi viimeisenä olevien vierailijoiden näytöstä. Pallo ei tuntunut pysyvät kunnolla lavassa kellään ja hyökkääminen oli mielikuvituksetonta. Kuitenkin, lähes ihmeen kaupalla, Josba oli se joka aloitti maalinteon ja vei tuloksellisesti myös erän nimiinsä maalein 2-0. On pakko sanoa, että ensimmäisen erän ajan maalia vartioinut Tuomas Tokila piti Josbaa pitkään pystyssä huipputorjunnoillaan.
Toinen erä olikin sitten aivan eri planeetalta. Valmennus herätteli joukkuetta viltittämällä ykköskentän, mikä ilmeisesti myös toimi. Erää oli pelattu alle minuutti, kun Veeti Naakka pääsi kanttaamaan ensimmäisen liigamaalinsa vaparikuviosta. Pari minuuttia tästä ykkönen tuli taas kentälle ja iski heti, Perttu Puskan toimesta. Välissä SalBa pääsi kaventamaan, mutta heti sen jälkeen kotijoukkue jatkoi myllyttämistään ja oli erän jälkeen jo ratkaisevassa 8-1-johdossa. Ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta, jokaisesta kentästä.
Kolmannessa erässä paras puhti oli jo poissa ja vaikka raumalaiset pääsivät vielä kaventamaan muutamaan otteeseen, ei peli enää kunnolla syttynyt. Myös Josba iski päätös erässä kahdesti ja pääsi näin maajoukkuetauolle makoisa 10-3-voitto plakkarissa. Samalla joukkue kuroi eronsa sarjataulukossa ylempänä oleviin vieraisiin yhteen pisteeseen.
Seuraavan kerran Josba pelaa vasta 19.-20.12. jolloin joukkue joukkueella on edessä Länsirannikon kierros eli TPS ja SalBa. Kotona Josban peliä on mahdollista nähdä vasta välipäivinä, kun SSV saapuu Joensuuhun mittaamaan tasonsa. Tuo ottelu pelataan lauantaina 27.12. ja se alkaa poikkeuksellisesti jo kello 15.00.