Josballe ensimmäinen tappio

Josban tappioton taival Divarissa päättyi kauden heikoimpaan peliesitykseen lauantaina Joensuu Areenassa. ÅIF Sipoosta oli selvästi parempi maalein 7-10 (1-5,3-2,3-3).

– Pelattiin todella huonosti tänään. Koko joukkue teki virheitä, valmennus teki virheitä ja huoltokin teki virheitä, päävalmentaja Antti Ruokonen soimasi.

Peli sai karmeat alkutahdit, kun sipoolaiset nuijivat reilussa vartissa taululle 0-5 johdon. Joukossa oli yksi josbalaisten oma maalikin.

– Pallon menetyksiä tuli kärkipelaajille enemmän kuin laki sallii. Otettiin turhia jäähyjä enemmän kuin kauden aiemmissa peleissä yhteensä, Ruokonen listasi joukkueen esitystä.

Toiseen erään Josba tuli jonkin verran paremmalla ilmeellä ja peli olikin saada aivan uuden ilmeen. Josba nousi jo iholle kaventamalla viidessä minuutissa tilanteeksi 3-5. Mutta perään tuli heti jäähy ja kohtalokas pallon menetys, joista vieras rankaisi armotta ja taas oltiin kolme häkkiä perässä.

– Meillä oli siinä 3-5 tilanteessa hetkemme ja mahdollisuus kääntää peli. Oltiin kuitenkin tänään passiivisia ja käänne jäi näkemättä.

Kolmas erä oli holtiton molemmilta joukkueilta. Ensin ÅIF karkasi jo 4-10 johtoon, mutta sortui sitten jäähyilemään. Sipoolaisten saama viiden minuutin jäähy hyödynnettiin lopulta tehokkaasti ja Josba takoi kolme maalia ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Hyvää harjoitusta sekin.

– Tappioton putki päättyi, mutta annettakoon se anteeksi tälle nuorelle joukkueelle. Alkukausi on ollut loistava eikä loputtomiin voi kukaan voittaa otteluita. Tämä oli meille herätys, Ruokonen analysoi.

Josban maalit jakaantuivat tänään kuudelle eri pelaajalle. Tehomiehinä häärivät Henrik Kinnunen (2+0), Mikko Komulainen (1+1), Samu Juvonen (1+0), Eetu Kuittinen (1+0), Juuso Lehtiniemi (1+0), Aleksi Matikainen (1+0), Eemeli Ruokonen (0+2), Jesse Reijonen (0+1), Juho Väisänen (0+1) ja maalivahti Jesse Huurrekorpi (0+1).

Torjunnat ottelussa menivät tasan 26-26. Joona Pesoselle kertyi kuusi torjuntaa ja Huurrekorvelle 20 torjuntaa.

Josba jatkaa lauantain kierroksen jälkeen Divarissa kolmantena. Viikon kuluttua Josballa on edessä vaativa viikonloppu, kun sarjan kärkikastiin kuuluva Steelers tulee Areenaan lauantaina ja heti sunnuntaina matkustetaan Karhujen vieraaksi Poriin.