Josballe viikonlopusta täysi pistepotti

Kuvateksti: Josba oli viikonloppuna neljän pisteen lennossa.

 

Josba mätti sunnuntaina kuusi maalia porilaisten verkkoon ja johti ottelua jo musertavasti 6-0. Kun summeri soi, taululla olivat numerot 6-5 (4-0,2-3,0-2). Joensuu Areenassa oli nähty harvinainen salibandyottelu.

Josban ylivoima oli viikonlopun kahdessa pelissä murhaavaa ja niillä irtosikin tuplavoitto ja täydet neljä sarjapistettä. Mutta esitys millä se tuli jätti joukkueelle ja valmennusjohdolle siitä huolimatta paljon mietittävää.

– Tasaviisikoin me tehtiin tänään yksi maali ja siinä Karhut oli meitä kiistatta parempi. Jos emme siinä kehity, sarjassa tulee vielä tukkaan, päävalmentaja Santeri Raatarila myönsi.

Pelaaminen railakkaassa johtoasemassa Karhujen tasoista ryhmää vastaan ei ole helppoa. Se tiedettiin Josban kopissa ja se tiedettiin yleisölehtereillä. Josban kurinalaisuus kuitenkin piti viimeisillä minuuteilla eivätkä porilaiset saaneet synnytettyä huippuvaarallista tasoituspaikkaa ja tietä jatkoajalle.

Josba onnistui tappamaan henkisesti vaikeassa tilanteessa ajassa 54.31 tulleen kahden minuutin jäähyn ja se toi selvästi uskoa tekemiseen loppuhetkille.

– Meidän 6-5 alivoima oli nyt viikonloppuna molemmissa peleissä ja aiemmin myös harjoituspeleissä erittäin toimiva, Raatarila kiitti joukkuettaan.

Ylivoima oli Josballa viime kaudella ajoittain tehotonta ja ailahtelevaa. Nyt se on toiminut suorastaan loistavasti.

– Sitä on viime kuukausi harjoiteltu ja saatu homma kuntoon, Aleksi Ahokas pohti mediatilaisuudessa.

Porin Karhujen valmennusjohto antoi mediatilaisuudessa tuomaristolle kovaa kritiikkiä. Erityisesti vieraita riipoi joukkueelle ottelussa huitomisesta vihelletty vitonen. Toisaalta Karhut myönsi, että oma tehottomuus ei riittänyt tasoitukseen.

Jesse Huurrekorpi torjui Josban maalilla 16 kertaa ja Karhujen Rasmus Österman 12 kertaa.

Josban tehokkain oli Aleksi Ahokas (1+2). Muut maalintekijät olivat Henrik Kinnunen (1+0), Eetu Lehtiniemi (1+0), Jesse Reijonen (1+0), Samu Juvonen (1+1) ja Jere Sivonen (1+0). Syöttöpisteille pääsivät vielä Perttu Puska (0+1) ja Miro Kämäräinen (0+1).

Viikon kuluttua Josballa on tuplaviikonloppu vieraissa. Seuraava kotipeli on lokakuun puolivälissä.