Josballe 12 uutta sopimusta

Kuvateksti: Juho Väiski Väisänen pelaa seuraavat kolme vuotta Josbassa.

Josban miesten edustusjoukkue on tehnyt 12 uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudella.

Josban paidassa divarikaudella 2018-2019 jatkavat Joona Auronen, Jere Eiserbeck, Veikka Forsström, Aapo Hämäläinen, Jere Kettunen, Miika Kosonen, Eetu Kuittinen, Joona Pesonen, Niklas Räty, Jere Sivonen, Tuomas Tokila ja Juho Väisänen.

Josban kapteenina Divarissa toiminut kokenut puolustaja Väisänen teki kolmen vuoden sopimuksen.

– Olen miettinyt useamman vuoden sopimusta aiemminkin, mutta nyt vasta se toteutui. Toivon, että tämä patistaa muitakin pitempään sitoutumiseen, Väisänen kannustaa.

Josballa on nyt sopimus kolmen maalivahdin kanssa kun Joona Pesonen palaa punamustaan paitaan tauon jälkeen.

Neuvotteluja käydään parhaillaan lisäksi yli kymmenen muun pelaajan kanssa. Monella pelaajalla on selvitettävänä vielä opiskelu- ja työpaikka-asioita.

 

Väiski joutui kotihommiin

Väisänen kertoo huilanneensa NST:tä vastaan pelattujen pudotuspelien jälkeen vain viikon. Sitten alkoi veri vetää miestä jo kentälle.

– Puntilla olen käynyt viikottain. Hyvä olla myös perheen kanssa vähän pitempään. Tässä on joutunutkin tekemään kotihommia enemmän, Juho virnuilee.

Väiskillä ei ole aiemmin ollut kolmen vuoden sopimusta.

– Minun aloitteesta se lähti. En ole raahtinut ennen kysyä ja kun kukaan ei ole ehdottanut niin se on aina jäänyt. Nyt otettiin härkää sarvista. Antti (Ruokonen) kysyi montako vuotta haluat.

Väisänen on pelannut jo vuosia huiupulla salibandyliigassa ja Divarissa ilman pahempia loukkaantumisia. Polvi on kerran operoitu, ja siinä kaikki.

– Olen raskastekoisempi enkä mikään rimpula. Oisko siinä yksi syy, että kestän enemmän kolhuja. Toisaalta teen fysiikan eteen myös paljon töitä. Venyttelen päivittäin paljon.

Ikänestori miettii uraansa

Viime kauden joukkueesta Josban ikäpresidentti Markus Otronen lopettaa uransa divaritasolla ainakin toistaiseksi.

– Katsotaan sitten myöhemmin osaako sitä olla ilman salibandya, Make pohtii.

Perttu Puska, Aleksi Ahokas, Jesse Huurrekorpi ja Joona Mononen siirtyvät Josbasta muualle.

Santeri Raatarila ei jatka Josban valmentajana, ja sopimuksen optiovuosi jää käyttämättä. Raatarila siirtyy työskentelemään toiselle paikkakunnalle. Josban valmennustiimi täydentyy kevään aikana.