Josballa väsynyttä peliä Kuopiossa

Kolmas vieraspeli viiteen päivään oli liikaa. Raskas putki tiedettiin jo ennakkoon ja se näkyi Josban otteissa keskiviikkona Kuopiossa. Jalka ei noussut, virheitä tuli paljon ja SB Welhot vei pisteet selvin numeroin 7-2 (3-1, 2-1,2-0).

– Uninen esitys meiltä. Jatkuva matkustaminen näkyi, myöhään sunnuntaiyönä tultiin edellisestä tuplapelistä ja siihen viikkopeli päälle on vaikea yhdistelmä, päävalmentaja Antti Ruokonen myönsi.

Ottelu sai joensuulaisttain heti synkän alun ja kotijoukkue karkasi 3-0 johtoon jo vajaassa yhdeksässä minuutissa. Päävalmentaja joutuikin ottamaan aikalisän jo siinä vaiheessa.

Aikalisän jälkeen oli Josban momentum, kun kotijoukkue sai kolme jäähyä putkeen, mutta koko kauden vaivannut tehoton ylivoima iski taas jäseniin. Ensimmäistäkään häkkiä ei onnistuttu ylivoimalla tekemään.

– Meidän ylivoimaa on häirinnyt koko talven se, että pelaajia on jatkuvasti niin paljon sairaana ja loukkaantuneena. Joudutaan peleissä sitten kokeilemaan eri yhdistelmiä, Ruokonen harmitteli.

Erän loppuun saatiin kuitenkin kavennusmaali ja erätauolle mentiin vielä lohdullisin mielin kahden maalin tappiolla.

Toisen erän alussa peli tasoittui kunnes pelin puolivälin nurkilla Josba tuli kavennuksella jo maalin päähän. Mutta siihenpä joensuulaisittain hyvät uutiset sittenkin loppuivatkin.

– Ei onnistuttu tänään millään osa-alueella, valmennus mukaan lukien.

Josban maalivahdille Tuomas Tokilalle vihelletty jäähy pelin viivyttämisestä nollasi meneillään olleen ylivoiman. Tasavajaalla Welhot karkasi erätaukoon mennessä jo kolmen maalin karkumatkalle.

Kolmannen erän alkuun Welhot sai kaksi halpaa maalia ja peli oli käytännössä ohi. Pöytäkirjaan merkattiin peräti kolme joensuulaisjäähyä joista kuopiolaiset eivät tosin saaneet yhtäkään maalia aikaiseksi.

– Vastoinkäymiset kasvattaa urheilussa, niin meitäkin, Ruokonen muistutti pelin jälkeen joukkuettaan.

Josban maalitekijät olivat Aapo Hämäläinen (1+0) ja Eetu Lehtiniemi (1+0). Maalisyötöt tilastoitiin Aleksi Matikaiselle (0+1) ja Jesse Reijoselle (0+1).

Ottelussa Tokila torjui 22 kertaa ja kolmannen erän alkuminuuteilla kentälle komennettu Jesse Huurrekorpi seitsemän kertaa ja hän pitikin maalinsa puhtaana.

Josba valahti tappion vuoksi viimeiselle pudotuspelipaikalle kahdeksanneksi. Runkosarjassa on helmikuussa jäljellä vielä neljä ottelua, kaksi vieraissa ja kaksi viimeistä kotona.

Josban sairastuvalla on edelleen runsaasti pelaajia. Kuopioon saatiin hädin tuskin kolme ketjua kasaan. Pelissä tuli kuitenkin taas uusia vammoja. Puolentoista viikon ottelutauko tulee tarpeeseen, jotta viimeisiin vieraspeleihin saadaan kaikki miehet terveiksi.