Josballa runsaasti maalipaikkoja, vähän osumia

Josban vaikea taival Divarin runkosarjassa jatkui sunnuntaina Hämeenlinnan Steelersin vieraana. Kotijoukkue vei sarjapisteet maalein 6-2 (0-1, 2-0,4-1).

– Pelattiin erittäin hyvin kaksi erää ja luotiin paljon laadukkaita maalipaikkoja. Kolmannessakin erässä oli runsaasti tontteja, mutta ei vain saatu onnistumisia, päävalmentaja Antti Ruokonen summasi.

Peli ratkesi kolmannessa erässä osittain omiin virheisiin. Kaksi pallonmenetystä, toinen alhaalla ja toinen keskialueella, johtivat kahteen lahjamaaliin vastustajalle.

Ruokonen ei ollut tyytyväinen tuomarityöskentelyyn. Josban pelaajaa lyötiin esimerkiksi suoraan jalkaan pallon suojaustilanteessa, josta ei kuitenkaan vihelletty jäähyä. Vastustaja sai tilanteesta pallon ja maalin.

– Meillä oli siinä vaiheessa juuri erittäin hyvä ote peliin. Monta muutakin tilannetta jäi viheltämättä. Jopa rangaistuslaukauksia.

– Monta divisioonajoukkuetta on nähty, mutta täällä kotijoukkueen asenne poikkeaa kaikista muista sarjan joukkueista. Käytös vastustajaa kohtaan on poikkeuksellista, jopa pelin jälkeen, Ruokonen totesi turhautuneena.

Josban maalintekijät olivat Samu Juvonen (1+0) ja Ville Laasonen (1+0). Syöttöpisteen saivat Aapo Hämäläinen (0+1) ja Eemeli Ruokonen (0+1).

Jesse Huurrekorpi torjui ottelussa 28 kertaa, vastustajan maalilla kertyi 21 torjuntaa.

– Hyvää tässä ottelussa oli se, että jälleen kerran onnistuttiin rakentamaan paljon laadukkaita maalipaikkoja, Ruokonen sanoi.

Josba taistelee vimmatusti pudotuspelipaikasta kahdella viimeisellä runkosarjakierroksella. Sarja on erittäin tasainen ja puolenkymmentä joukkuetta on samassa tilanteessa joensuulaisten kanssa.

Runkosarja päättyy Josban osalta kahteen kotiotteluun Karhuja ja Blue Foxia vastaan.