Josballa pirteä peli Vaasaa vastaan

Kuvateksti: Aleksi Ahokkaalla oli viime sekunneilla TONTTI. Seuraavalla kerralla sitten helähtää. Kuva harjoituksista.

 

Josba pelasi yhden kauden parhaista peleistään Divarissa lauantaina Vaasaa vastaan Laihialla, mutta pelin hallinnasta huolimatta tuloksena oli niukka tappio.

– Mentiin pelillisesti roimasti eteenpäin syksyn aiemmista esityksistä ja esitettiin pirteää salibandya, summasi päävalmentaja Antti Ruokonen.

Käytännössä Josba hallitsikin ottelua hyökkäyspäässä ja paikkoja oli taas vähintään 10 maaliin.

– Kaksi viimeistä erää hallittiin ja myös ensimmäiset 10 minuuttia oli laadukasta, mutta sitten nukahdettiin siinä ja vastustaja karkasi 3-0 johtoon.

Josba nousi avauserän repsahduksesta kaksi kertaa maalin päähän kolmannessa erässä, mutta tasokas taistelukaan ei auttanut ja divaripisteet jäivät Vaasaan maalein 8-6 (3-0, 2-2,3-4). Viimeisen maalinsa Vaasa teki tyhjään maaliin.

Avauserän mustalla hetkellä Vaasa teki kaksi maalia runsaassa minuutissa. Ero oli lopulta ratkaiseva päivän pelissä vaikka Josba tulikin ensin ajassa 48,46 maalin päähän 6-5 ja toisen kerran maalin päähän ajassa 51,28 lukemiin 7-6.

Viimeiset puolitoista minuuttia Josba pyrki ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan tasoihin ja jatkoajalle. Yritys ei tällä kertaa onnistunut vaikka Aleksi Ahokkaalla oli miljoonan taalan maalipaikka 20 sekuntia ennen loppuvihellystä.

– Laukaus lähti noin kolmesta metristä ja osui maalivahtiin. Siitä tuli ripari ja se osui tolppaan. Toiseen ripariin maalivahti sai viime hetkellä käden väliin, Ruokonen kertasi Josban todellista momentumia.

Josban tehokkain oli Eetu Sorvali tehoilla 2+1.

Josban muut maalintekijät olivat Aleksi Ahokas (1+1), ensimmäisen divarimaalinsa tehnyt Jere Kettunen (1+0), Aapo Hämäläinen (1+0) ja Ville Laasonen (1+0). Syöttöpisteille pääsivät Mikko Komulainen (0+1), Henrik Kinnunen (0+1) ja Miro Kämäräinen (0+1).

Tuomas Tokila torjui Josban maalissa 26 kertaa, kun Vaasan veräjän suulla kertyi 30 torjuntaa.

Sunnuntaina Josba kohtaa Blue Foxin Uusikaarlebyyssä.