Josba peluutti keltanokkia Kontiolahdella

Kuvateksti: Miika Kosonen oli tulokasketjun tehokkain Kontiolahdella.

 

Josban edustusjoukkue haki peliminuutteja junioripelaajilleen Kontiolahden turnauksessa lauantaina. Josban kokoonpanot vaihtelivat otteluissa melkoisesti eikä osa ensimmäisessä harjoitusottelussa Welhoja vastaan pelanneista miehistä ollut kokoonpanoissa lainkaan.

– Ajettiin edaripeleihin sisään seitsemän uutta junnua. Nyt on kahdessa harjoituspelissä tulikasteen saanut kahdeksan tulokasta. Se on kuin panisi rahaa pankkiin, kun saadaan nuorille peliminuutteja ja kasvun paikkoja, päävalmentaja Santeri Raatarila muotoili päivän teeman.

Josba löylytti ensin kakkosdivisioonassa pelaavaa kajaanilaista Papasta numeroin 9-3 ja kärsi maalin tappion Divarista kakkosdivisioonaan viime kauden jälkeen pudonnelle SB LeBalle 3-4 (0-1,1-1,2-2). Leban voittomaali syntyi viimeisellä sekunnilla ajassa 59.59.
Josban maalintekijät LeBaa vastaan olivat Ville Laasonen, Aapo Hämäläinen ja rangaistuslaukauksen upottanut Perttu Puska. Syöttöpisteen saivat Joona Auronen ja Jere Sivonen.

Papasta vastaan tehokkaimmat olivat Miro Kämäräinen (2+1), Miika Kosonen (2+1) ja Joona Auronen (2+0). Samu Juvonen (1+1), Ville Laasonen (1+0) ja Eetu Kuittinen (1+0) pääsivät myös maalin makuun. Juho Väisänen (0+2), Joona Haavistola (0+2), Juuso Lehtiniemi (0+1) ja Aleksi Matikainen (0+1) keräsivät syöttöpisteet.

– Juniorit ovat kehittyneet valtavasti kesän aikana. Nyt he pystyivät Leba -pelin viimeistä kymppiä lukuunottamatta fiksuun pallolliseen peliin.

– Maalilla nuori Veikka Forsström onnistui hyvin vaikeassa pelissä, jossa tuli laukauksia harvakseltaan.

Josballa oli jälleen tontteja riittävästi voittaa kumpikin ottelu selvänumeroisesti, mutta viimeistely tökki.

– Lebaakin vastaan oli vähintään 10 tonttia. Niin kauan kun pystytään luomaan paikkoja, ei ole hätää. Lopussa maltti petti ja ote herpaantui kun ryhdyttiin väkisin hakemaan tulosta. Mutta huomenna ollaan taas kokemusten kautta parempi joukkue, Raatarila pohti.

Miesten edustusjoukkueen harjoitusvahvuudessa on ollut kesän aikana lähes 30 pelaajaa. Pelipaikoista on menossa kova kisa.