Josballa mahtava nousu Pohjanmaalla

Pahasti vajaamiehinen Josba otti kovalla työmoraalilla pisteen Blue Foxilta Uusikaarlepyyssä jatkoajan jälkeen numeroin 4-4 (3-0, 0-1,1-3, 0-0).

Josban divarimiehistö joutui vieraspeliin jo toisena päivänä peräkkäin vain 14 kenttäpelaajan voimin. Kokoonpanosta oli sunnuntainakin poissa kahdeksan miestä.

Avauserä oli vaikea taas kerran. Josban taisteluilme oli kadoksissa ja jäähyily haittasi pelaamista.

– Ensimmäisellä erätauolla piti ottaa käyttöön suuraakkoset ja pitää miehille kunnon vuorisaarna, päävalmentaja Antti Ruokonen tunnusti.

Siitä olikin apua ja Josba heräsi taistelemaan. Kaikki pelaajat ottivat vastuuta ja peli-ilo löytyi. Käytännössä joensuulaiset hallitsivat ottelua mielin määrin kaksi viimeistä erää, mutta viimeistely oli hukassa. Josballa oli runsaasti maalipaikkoja, mutta toisessa erässä syntyi vain yksi kavennusmaali.

– Laskin, että varmaan yhdeksän maalia olisi niistä paikoista pitänyt tehdä, Ruokonen manaili.

Päävalmentajan laskelmia tukee myös ottelutilasto. Blue Foxin maalivahdille kertyi 29 torjuntaa, mutta Josban maalissa Jesse Huurrekorvelle vain 12.

Kolmannessa erässä Josba kuroi Blue Foxin etumatkan vähitellen kiinni ja tasoitti pelin 3-3 erän puolivälin jälkeen. Vaatimattomasti esiintynyt kotijoukkue onnistui kuitenkin tekemään johtomaalin vain runsaat kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä.

– Siinä meillä oli kova paikka, mutta joukkue kokosi itsensä ja onnistuttiin tekemään tasoitus 6-5 vastaan ilman maalivahtia.

Aleksi Ahokkaan tasoitusmaali syntyi vain 19 sekuntia ennen loppusummeria.

Josballa oli pelin viimeisellä minuutilla muitakin tuhannen taalan paikkoja, samoin jatkoajalla. Ottelu päättyi kuitenkin pistejakoon.

– Pelaajille erittäin iso hatunnosto tästä pelistä. Noustiin kolmen maalin tappiosta tasuriin pienellä miehistöllä ja vastassa oli kuitenkin kova joukkue, sarjanelonen. Matkustettiin toiselle puolelle maata ja eilen oli vielä vastassa Vaasa, joka on ehkä sarjan paras joukkue, Ruokonen jakoi tunnustusta omilleen.

Josban parhaana palkittiin Eetu Lehtiniemi (1+1). Samoihin tehoihin ylsivät myös Aleksi Ahokas (1+1) ja Eetu Sorvali (1+1). Josban muut pistemiehet olivat Ville Laasonen (1+0) ja Juuso Lehtiniemi (0+1).

Josba on viikonlopun pelikierrosten jälkeen sarjassa seitsemäntenä 18 pisteellä. Sarjan keskikasti on hyvin tasainen. Vieraspeliputki jatkuu viikon kuluttua sunnuntaina Pirkkalassa.