Josballa maalijuhlat Areenassa

Josba kiitti Areenan yleisöään syyskauden viimeisessä kotiottelussa komealla 10-3 voitolla Tapanilan Erästä (0-1,4-2,6-0). Puolitoista erää mentiin tasaisesti, mutta sitten Josban pitkään hukassa ollut maalihana lorotti täysillä ja ketsuppipullo purskahti kunnolla.

– Erittäin tasapainoinen peli meiltä. Ja tietysti 10 maalia hyvän vastustajan verkkoon on arvokas saldo, kiitteli päävalmentaja Antti Ruokonen miehiään.

Ruokonen muistutti, että kysymys oli neljän pisteen voitosta.

– Erä on juuri niitä joukkueita, joiden kanssa kamppailemme keväällä tavoitteesta päästä kahdeksan parhaan joukkoon. Tappiolla olisi oltu tasapisteissä ja nyt voitolla eroa on neljä pinnaaa.

Josba lähti otteluun haasteellisesta asetelmasta kun kuusi miestä oli seurasiirtojen vuoksi karanteenissa ja viikon poissa kokoonpanosta. Vuonna 1996 syntyneet A-ikäiset pelaajat siirrettiin vahvistamaan Josban ASM-joukkuetta.

– Käytännössä meiltä oli seitsemän kenttäpelaajaa poissa, mutta joukkueen suoritustaso pysyi siitä huolimatta samana. Tämä antaa itseluottamusta tulevaisuuteen ja on osoitus nimenomaan divarijoukkueen tasaisuudesta, Ruokonen korosti.

Erän valmennusjohto ja joensuulaisille tuttu maalivahti Arttu Puska myönsivät, että kolmannessa erässä loppui liike ja väsy painoi pohkeissa. Puska kiitti joensuulaisyleisöä makeista pelifiiliksistä, mutta laski itse olleensa tänään vain 30 minuutin kunnossa.

Josban tehokkain oli Jesse Reijonen (2+1). Joona Auronen (2+0) ja Niklas Räty (2+0) olivat myös oivallisessa vireessä. Maalin mieheen paukuttivat lisäksi Mikko Komulainen (1+1), Eetu Kuittinen (1+0), Aapo Hämäläinen (1+0) ja Miro Kämäräinen (1+0).

Henrik Kinnunen (0+2) ja Aleksi Matikainen (0+2) olivat kahden syöttöpisteen miehiä. Juho Väisänen (0+1), Samu Juvonen (0+1) ja Eetu Sorvali (0+1) saivat syöttöpisteet.

Tuomas Tokila pelasi maalissa jälleen erittäin varmasti. Tokilalle kertyi pelissä 20 torjuntaa, kun virkaveli Puska ehti pallon eteen 12 kertaa.

Josba on sarjataulukossa sunnuntain kierroksen jälkeen neljäntenä. Antti Ruokonen oli erittäin tyytyväinen joukkueen tekemiseen, kun Divarin runkosarjasta on nyt pelattu tasan puolet.

– Meillä on 17 pistettä 13 ottelusta ja se on kova saavutus tältä joukkueelta. Meidän matka on vasta aivan alussa.

Seuraavan kerran Josba pelaa vasta kolmen viikon kuluttua joulun alla vieraissa Kelyä vastaan. Kotona Josban otteita pääsee seuraaman seuravan kerran tammikuussa vuoden 2016 kolmantena päivänä.