JosbaLeba C1 jatkaa ylialueellisen sarjan piikkipaikalla

Pari viikkoa sitten pelattujen oman ikäluokan pelien jälkeen oli ryhdistymisen paikka. Tästä keskustelimme pelaajien kanssa ennen ensimmäisen ottelun alkulämmöille lähtöä. Asenne alkulämmöissä oli selkeästi mielettömän hyvä, kun happihypyn jälkeen pukukoppiin tuli punaposkisia pelaajia. Silloin tuli tunne, että tästä on tulossa meille hyvä päivä, kun pelaajien asenne on kohdallaan.

Ensimmäisenä vastaan asettui jo aiemmista peleistä tuttu TopTeam, joka on koottu parista 98 pelaajasta 99 ja 00-ikäisistä. Ottelu lähti käyntiin suunnitellusti kaverin pudotessa puolustusasetelmiin. Paine vastustajan päädyssä oli kova, kun aktivoimme karvan ylös ja vastustajalla oli vaikeuksia päästä kontrolloituun hyökkäykseen. Parin minuutin jälkeen aukesi maalihanat vastustajan maalivahdin torjuessa hyvin aiemmat yritykset, ensimmäisen erän päättyessä lukemiin 4-0.

Toisessa erässä paine jatkui, mutta tulosta ei tahtonut syntyä Topin hyvästä puolustuksesta ja lukuisista paikoista huolimatta. Ylivoimakaan ei tuottanut tulosta, joten erä päättyi lukemiin 0-0.

Kolmannessa jatkettiin siitä mihin jäätiin. Otettiin jäähy maasta pelaamisesta, josta kaveri rokotti maalivahdin jätettyä etukulmaan jalkapallon mentävän raon. Kolme seuraavaa maalia oli meidän käsialaa ja välillä nähtiin näyttäviäkin kuvioita. Vastustajan maalivahti piti heitä todellakin pystyssä ilmiömäisillä torjunnoilla. Viimeisellä minuutilla oli pelaajilla intoa päästä kentälle, joten boksi kutsui kuuden kenttäpelaajan ollessa kentällä. Hallittiin alivoimaa mielin määrin ja kaverilla oli vaikeaa saada palloa, kunnes jäähyn loppupuolella meidän viimeisenä olevan pakin haasto aiheutti puolittaisen läpiajon, josta kaveri kuittasi maalin. Toisinto tuli täysillä kentillä pelatessa vain kuusi sekuntia edellisestä pakin tehdessä jälleen harhautusta viimeisenä miehenä pelin päättyessä lukemiin 7-3.

Lukuisista paikoista ja pelin hallinnasta huolimatta lukemat jäivät pieniksi.

JosbaLeba-TopTeam 7-3 (4-0,0-0,3-3)

Toisessa ottelussa tuli vastaan sarja kakkonen Vehve, joka pelasi vain tuntia ennen tiukan ottelun. ”Skauttaus” onnistui hyvin kun vastustaja joutui tiivistämään edellisessä pelissä viimeiseen erään kolmeen puolustajaan tasoitusta hakiessaan. Tästä syystä sovittiin ennen peliä tiukoista vaihdoista ja olihan meilläkin hieman totuttua ohuempi rosteri matkassa.

Pelin tärkeys näkyi ottelun ensimmäisen erän alkupuolella ja peli lähti käyntiin varoivaisesti. Aivan erän viimeisillä minuuteilla avattiin maalihanat ensimmäisen erän päättyessä 2-0.

Toisessa erässä aktivoitiin peliä ja pidettiin vaihdot todella lyhyinä ja pelin karva sekä tempo korkealla. Tämä alkoi tuottaa tulosta heti erän alussa ja paikkoja sekä maaleja alkoi tulla aika ajoin toisen erän päättyessä 6-1.

Sama jatkui kolmannessa erässä, jossa tehtiin heti erän alkuun alivoimalla yksi maali ja samassa vaihdossa alivoimalla rankkarista yksi jo 10-1 maali. Kaverikin teki erikoisen av maalin aivan pelin lopussa, kun meidän puolustaja ”kolasi” vahingossa oman maalivahdin, joka kaatui välittömästi maahan puolustajamme kanssa, josta av kärkikarva kävi tekemässä tyhjiin maalin. Tuomarit eivät reagoineet pahannäköiseen loukkaantumiseen millään tavoin. Maalivahti sai lievän aivotärähdyksen ja jouduimme vaihtamaan veskaria. Loppu hyvin, kaikki hyvin, ottelun päättyessä 13-3, josta veskari selvisi pääsäryllä ja ei muista tapahtumasta mitään. Taisi tuomareillakin olla raskas päivä, kun monta ottelua joutuivat vähillä resursseilla viheltämään, joten reagointi ja liikkuminen ei enää niin nopeaa ollut…

 

JosbaLeba-Vehve 13-3 (2-0,6-1,5-2)

Kaiken kaikkiaan palattiin omalle tasollemme pelaamisessa, mitä olemme B-junioreiden aluesarjassa useissa peleissä esittäneet. Tällä tasolla pitää pelata, jos meinaa keväällä päästä haastamaan ikäluokkamme kärkijoukkueita. Pelimerkit siihen meillä on, mutta asennetta pitää lähteä hakemaan harjoitusten kautta. Maalintekoa pitää tavalla ja toisella harjoitella, koska pelistä toiseen meillä on pääsääntöisesti enemmän paikkoja kuin vastustajalla, pelattiinpa omaa tai vuotta kahta vanhempia vastaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa joulua odotellessa.

Seuraavaksi pelaamme oman ikäluokkamme pelejä Kontiolahdella 11.1.2015 NST ja MäViä vastaan, jossa meillä edelliseen kohtaamisiin pitää ottaa selkeä revanssi. Edeltävänä päivänä käymme ottamassa vauhtia ja pelituntumaa B-junnujen aluesarjasta. Tervetuloa Kontiolahdella pelattavaan otteluun 11.1 ja tietysti kannustamaan JosbaLeba voittoon!

Kaikille hyvää joulun odotusta, JosbaLeba pelaajille sekä heidän vanhemmille, joukkueemme tukijoille, vastustajille ja koko salibandy väelle!

Alla sarjan tilanne ja viikonloppuna pelatut ottelut: