JosbaLeba C1-99 Kuopion tuplaviikonloppu osa1

Lauantain B-junioreiden alkusarjan viimeisissä peleissä ei meille ollut enää hirveästi panosta, koska sarjan ensimmäisessä turnauksessa ei voittoja herunut, ei jatkopaikka ylempään jatkosarjaan käytönnössä ollut mahdollinen.

SB Welhot Flames – JosbaLeba 4-9 (1-3, 1-5, 2-1)

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Welhot Flames. Ottelun alku alkoi hermostuneesti Studentian perinteisellä ”sählykentällä”. Kauheeta sähellystä puolin ja toisin, joka erän puolen välin jälkeen alkoi kääntyä meille. Turha arkuus alussa toi yhden takaiskun, mutta ensimmänen erä vietiin selkeästi 1-3, toisen osuman ollessa av-maali.
Toisella erätauolla käytiin perusasiat läpi ja palattiin omaan peliin, koska kentällä ei tosiaankaan ollut niin kiire miltä se avauserässä näytti pelaamisen suhteen. Reilussa viidessä minuutissa neljä maalia ja oltiin tilanteessa 1-7 ja 10 minuutin kohdalla vielä 1-8 maali kaverin saadessa sen jälkeen 2-9 kavennuksen, pelissä enempi into laantui.
Kolmas erä oli pelailua ottelun päätyttyä 4-9 meille. Tuomarointi puhutti kesken pelinkin, kun kapteenimme kävi pelin tuoksinnassa keskustelua toisen tuomarin kanssa, että ei noista poikittaisella selkään lyönneistä voisi pikkuhiljaa viheltää, niin tuomarin vastaus oli, että ei vihelletä, jos kaveri ei kaadu. Mitä ihmettä??? Onko allekirjoittaneella jäänyt sääntökirjasta jotain lukematta….. Onneksi meidän pelaajat eivät provosoituneet noista joidenkin yksittäisten pelaajien touhuista. Ottaa ilmeisesti koville, kun vuotta ja kahtakin nuoremmat pyörittää kavereita noilla lukemilla. No, jatkosarjassa tavataan, niin pääsee kaverikin yrittämään revanssia voiton merkeissä.

JosbaLeba – SB Welhot Rocks 3-10 (0-0, 1-7, 2-3)

Toisessa pelissä kohdattiin ennakkoon alkusarjan, jopa vahvin joukkue, kun he saavat jalkeille koko nipun eli vastaan asettui Welhot Rocks, johon on kasattu ympäri pitäjiä kaikki mahdolliset 97/98 pelaajat ja ajoittain vahvistettu Welhot Akatemian SM porukan ykkösketjun pelaajilla, jotka puuttuivatkin ensimmäisestä turnauksesta pelien päälekkäisyydestä johtuen. Nyt meillä oli ilo kohdata koko sikermä.
Ensimmäinen erä meni meidän suunnitelmien mukaan ja päättyi 0-0 meidän maalivahdin upeiden torjuntojen ja pelaajien uhrautuvan ja ennakkoon sovitun pelityylin vuoksi.
Toisessa erässä kolmessa ensimmäisessä vaihdossa soi meidän päässä verkko ja koko toinen erä meni kokolailla kaverille erän päättyessä 1-7 heille. Se oli ns. musta erä, vaikka meilläkin maalipaikkoja joitain oli.
Tästä huolimatta lähdettiin vielä päivän viimeiseen erään hyvällä asenteella ja aika ajoin haastettiin kaveria hyvin vaikka erän alkuun kuittasivatkin heti yhdellä osumalla. Kolmas erä meni 3-2 kaverille ja välillä oltiinkin aika moisessa myllyssä rautojenkin kolistessa pariin otteeseen.
Ottelu päättyi koviin lukemiin ja erittäin hyvä nippu oli pojilla vastassa. Kaverit pelasivat fyysisesti, mutta puhtaasti, joten heitä vastaan oli mukava varmasti pelata. Puolin toisin tuosta parketti alustastakin johtuen ns. miekkailua sallittiin huomattavasti normaalia enemmän ja jos tuo eteläsuomalainen linja noiden pois vihellyksestä saapuisi tänne Savo-Karjalaan olisi taitopelaajillakin mahdollisuus pelata enemmän salibandyä sählyn sijasta.Tässä yhdyn pelin jälkeen vastustajan valmentajan kommenttiin, että nuo mailaan lyönnit olisi hyvä karsia kovalla kädellä pois, koska jatkopeleissä kun ”reviirit” laajenee tulee monelle tarksta linjasta johtuen yllätyksiä vastaan.
Kaiken kaikkiaan hienoa kokemusta alkusarjasta saatiin vaikkakin vain yksi voitto viidestä ottelusta tuli, niistä pari olisi hyvinkin ollut voitettavissa. Katsotaan mitä jatkopeleistä irti saadaan, koska meille tämä kaikki on hyvää kokemusta kevään pelejä ajatellen. Sunnuntaina startataan taas Kuopioon oman ikäluokan peleille, jossa alkusarja taputaellaan päätökseen Welhot 00:n ja Vehven kanssa. Niistä raporttia tuonnempana.