JosbaLeba C1-99 Kouvolassa 7.12.2014

JosbaLeBan C199 joukkue pelasi B-poikien alempaa jatkosarjaa Kouvolassa. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli kova Imatran Voima. Meidän poikien kovan tsemppaamisen jälkeen Voima vei lopulta pelin pelin 4-3.Toinen peli VarTaa vastaan hävittiin 0-3.

Viime kauden 98 Sm-sarjaa pelannut ja tätä sarjaa johtava Voiman porukka oli valmistautunut otteluun ilmeisesti huonosti , kun taas meidän pojat olivat hyvin valmiina peliin. Ensimmäinen erä sujuikin hyvin tasaisesti ja meillä oli enemmän maalintelkopaikkoja, mutta vain yksi saatiin tehtyä. Laita väännön jälkeen palloa maalille, josta maalivahdista pallo kimposi vielä meille ja siitä oli helppo viimeistellä 1-0 maali.

Toisessa erässä jatkoimme tiivistä oman pään pelaamista, joka muuten oli päivän teemana, pystyen luomaan myös tilanteita hyökkäyspäässä. Hyvää syöttelyä, jonka jälkeen jäätävä kantti, josta ylämummo heilahti. Kolmas maali pohjustettiin myös maalin takaa ja pelaajamme pääsi vastapalloon laittamaan pelin kolme nolla lukemiin. Sen jälkeen Voima lisäsi edelleen painetta ja meidän alivoiman päätyttyä muutaman sekunnin päästä saivat inhottavasti kavennuksen. Kolmannessa erässä Voima tuli herhiläisenä päälle ja meidän pelinrakentelu alkoi olla vaikeaa. Pääsimme vielä ylivoimalle, mutta siinä ei saatu hyvää pyöritystä aikaisesti. Tasuri syntyi 34 minuutin kohdalla ja Voiman voittomaali 42.44 komealla yksilösuorituksella. Harmittavasti jäi pistetili avaamatta vaikka siihen oli pelillisesti hyvät mahdollisuudet, tosin vastuskin oli sarjan kovin. Vastustajan ykköskenttä katseli kolme ensimmäistä meidän maalia aitopaikalta, mutta teki ratkaisumaalin perustuen yhden miehen huikeaan yksilösuoritukseen.

Imatran Voima – JosbaLeBa C1 4-3 (0-1,1-2,3-0)

Toisessa pelissä Vastaan tuli fyysisesti kookas Varkaus, jossa taisi paria vuotta vanhempia olla pääosa joukkueesta. Tämä peli ei lähtenyt käyntiin niin hyvin kuin ensimmäinen, mutta puolustuksessa pojat taisteli erinomaisesti koko ajan kapenevalla rosterilla. Hyökkäyspäässä meidän tilanteet olivat vähissä ensimmäisen erän osalta.

Toisessa erässä vastustaja teki kolmannen maalinsa, jonka jälkeen peli alkoi tasaantua ja mekin pääsimme hyville maalintekopaikoille. Pikku hiljaa aktivoitiin omaa peliä agressiivisempaan karvaan ja erän lopulla tilanteita tuli jopa solkekenaan ja maali suorastaan roikkui ilmassa.

Kolmas erä oli tasaista pelaamista, puolustimme hyvin ja saimme myös hyviä maalipaikkoja, mutta tolppaa ja ylärimaa lähemmäs ei päästy. Maalivahtimme torjui upeasti muutaman avopaikan, joten lukemat säilyivät siedettävinä.

VarTa – JosbaLeBa C1 3-0 (1-0,2-0,0-0)

Tällä ilmeellä on hyvä jatkaa ensi lauantaina Lappeenrannassa oman ikäluokan peleissä. Vaikka tappio tuli molemmissa peleissä, voi kyllä kiitellä poikia erittäin hyvästä asenteesta ja väännöstä isompia pelaajia vastaan.

Myös tuomarit tässä turnauksessa olivat aivan loistavia, vaikka haasteellinen parketti suuntaa peliä välillä enemmän miekkailun puolelle. Pistetili on vielä avaamatta, mutta luulisi tämän tasoisella pelillä irtoavan, kun haastoimme tämän sarjan kärkijoukkueet kiitettävällä tavalla.