JosbaLeba C1-99 kausi sai päätöksen lauantain SM-playoff karsinnoissa

Enon liikuntahallilla pelatussa playoff karsintapelissä Blackbirds Keravalta voitti ensimmäisen ottelun 6 – 2. Peli ratkesi ensimmäisessä erässä, jossa vastustaja sai neljän maalin johdon jota ei kyetty enää saamaan kiinni.

Lähdimme peliin kolmella hyökkäyskolmikolla ja kahdella pakkiparilla. Heti ensimmäisessä vaihdossa saimme vaarallisen tilanteen kun pääsimme 2vs1 vastahyökkäykseen, mutta maalivahti torjui laukauksen. Sen jälkeen avauserä oli meille murheellinen,sillä vastustaja onnistui maalinteossa kolmesti kolmen ja puolen minuutin sisään ja ajassa 5:46 otettiin aikalisä. Aikalisän kautta saimme ryhtiä peliin, mutta vielä juuri ennen erän loppua tuli yksi takaiskumaali. Harmittavaa oli, että pari maaleista oli melkoisia pomppumaaleja, mutta kaikki lasketaan.

Toisessa erässä rosteria tiivistettiin ja aloimme saamaan painetta myös vastustajan päätyyn. Avausmaali tuli ylivoimalla hyvän syöttelun jälkeen one timerilla. Erä oli pelillisesti tasaväkinen, jota kuvaa torjunnat 5 – 6 meidän eduksi. Toisen erän loppuun otimme turhan (ja tyhmän) jäähyn, joka sitten kostautui kolmannen erän alkuun joukkueemme tullessa täysilukuiseksi. Muutama sekunti jäähyn päätyttyä, ryhmityksen ollessa sekaisin, kaikki viisi kenttäpelaajaa pelasi palloa maalimme takaa ja vastustajan pakin saadessa pallon, hän sai rauhassa viritellä pommin yläkulmaan. Pian saimme itse ylivoiman, jossa taas hyvän syöttökuvion jälkeen tuli one timeri ylämummoon. Kolmen maalin takaa-ajossa saimme kyllä tilanteita, mutta todellista paniikkia ei vastustajalla ollut. Vielä yksi ylivoimamaali oli syntyä kun syvämies syötti poikkarin hyvin maalille nousseelle puolustajalle, mutta maalivahti sai sen torjuttua oikealla ”haamutorjunnalla”. Pelin viimeisellä minuutilla vastustaja sai vielä vastahyökkäyksestä komisteltua luvut kuuteen kahteen. Harmittavasti peli ratkesi jo ensimmäisessä erässä. Pelaajat oli kyllä valmisteltu hyvin ja tiedostettiin alun merkitys, emme vain osanneet sitä hyödyntää. Mukaan tuli vielä huonoa onneakin, vaikka yleensä se tuurikin pitää kyllä ansaita, eli jos palloa olisi pompoteltu toisessa päädyssä, ei oma verkko olisi helissyt. Torjunnat pelissä olivat meidän maalilla 19 ja vastustaja 15. Ero tuli siinä ensimmäisessä erässä, jossa torjunnat olivat 3-8 vastustajan puolesta. Ylivoimapeli meillä toimi mainiosti, hyvillä vedoilla suoraan syötöstä syntyi kaksi maalia ja kolmaskin oli todella lähellä ja alivoimalla emme päästäneet omiin, vaikka se viides maali tulikin sitten alivoiman jälkitilanteesta. Hieman jäi hampaankoloon ja lievästi sanottuna nälkää, koska tiedän joukkueemme pystyvän selvästi parempaan pelaamisen tasoon, kun lauantain ottelussa näimme.

JosbaLeBa C1 – Blackbirds 2-6 (0-4, 1-0, 1-2)

Vastustajamme Blacbirds hävisi illalla TPS:lle, joten ihan kärkiporukoita eivät hekään olleet. TPS toisti viimevuotisen tempun ja pudotti sunnuntain pelissä SM-sarjan seitsemäntenä olleen PHSB:n. Onnea Tepsille jatkopaikasta. On hienoa, että salibändyssä voidaan nousta vielä pitkän kauden jälkeen tavoittelemaan SM-mitaleja, vaikka alkukauden SM-karsinnassa olisi tie noussut pystyyn.

Se oli pitkän kauden viimeinen peli. Vuosi on treenattu yhdessä ja kehittymistä on tapahtunut, mutta niin myös muualla. Jäljessä olemme pelinopeudessa, joissa korostuu ennakointi ja reagointi kentän tapahtumiin. Sitä saadaan parannettua hankkimalla henkilökohtaista taitoa lisää, mutta se tapahtuu pääosin omalla ajalla ja hyvällä motivaatiolla. Pallo pitää ”kesyttää” ja kaikki jutut pallon kanssa pitää voida tehdä katse ylhäällä ja tarvittaessa täydessä vauhdissa. Joukkueella on ollut hyvä henki ja kaksi joukkuetta on hitsautunut hyvin yhteen. Yhteistyö sujui mukavasti, joitain pieniä kulttuurieroja käytännöissä oli, muun muassa harjoittelussa, ainakin tässä nimenomaisessa ikäluokassa. Kaikki eivät ole tottuneet harjoittelemaan kesällä ja muutenkaan aktiivisesti läpi kauden. Toivottavasti moni jatkaa hyvää harrastusta, mutta jos haluaa pelata kilpasarjassa valtakunnan tasolla, pitää töitä tehdä hyvällä motivaatiolla kokonaisvaltaisesti, se vaatii valintoja myös vapaa-aikaan. Harjoittelu ensi kautta ajatellen pitää aloittaa jo nyt keväällä, jolloin luodaan pohjaa tulevia karsintoja ja pitkää talvea varten.

Kiitokset valmentajille, jojoille ja vapaaehtoisille vanhemmille jotka olivat mukana joukkueen toiminnassa sekä tietysti sponsoreille, molemmille seuroille, vastustajille ja kaikille jotka mahdollistivat joukkeen pelaamisen.

Kiitos kuuluu myös tietysti pelaajille, kun jaksoivat puurtaa läpi pitkän kauden kahta sarjaa pelaamalla sekä osa käyden vitosdivari pelejäkin lisäksi pelaamassa. Kauden aikana huhtikuun 2014 ja tähän päivään mennessä, meille tuli yli kaksisataa tapahtumaa, joten tunteja olemme viettäneet kentällä ja kentän ulkopuolella yhdessä erittäin hyvän harrastuksen parissa.

Nyt ansaitulle huilille ja valmistautumaan uuden peruskuntokauden alkuun.