JosbaLeba C1-99 Interillä B-junnujen sarjassa

99-pojat jatkoivat pelejä kotiturnauksella ja vastus oli odotetun kova. Sunnuntaina kuitenkin taisteltiin ihan eri ilmeellä kuin viikko ja kaksi takaperin. Selkeästi fyysisesti isommat varkautelaiset veivät ensimmäisen pelin 6-2. Toisessa pelissä pelasimme syksyn parhaan pelin ja loimme tilanteita nin, että pistetilin avaaminenkin olisi ollut oikeutettua. Vastustaja oli kuitenkin meidän päässä terävämpi ja vei lopussa pelin 5-2.

Avausottelun vastustajaa VarTaa vastaan alkusarjan peli oli hyvä suoritus meiltä. Nyt heillä näytti olevan liikkeellä isompi joukkue ja selkeästi vahvistuneena. 99 junnut olivat pelissä mukana hyvin ja taisteluasenne oli hyvä. Saimme jalkeille kolme viisikkoa joten jalkaa pitikin löytyä. Viisikkoja muokattiin jonkin verran ja uusia pelipaikkojakin löytyi vielä joillekin pelaajille. Ensimmäisessä erässä vastustaja teki kaksi maalia, mutta toiseen erään saimme kavennuksen kun maalin edustalla meidän pelaaja löi sivuttaisen syötön ilmasta verkon perukoille. Harmittavasti vastustaja sai kolmannen maalin vain 15 sekuntia ennen erän päätöstä pienen mylläkän jälkeen. Kolmas erä lähti käyntiin myös hyvin ja saimme kavennuksen hyvän syöttökuvion päätteeksi. Erän lopulla vastustajan vahvuus ja fyysinen etumatka alkoi näkyä ja he tekivät kolme maalia nousemalla väkisin maalille. Vajaa viisi minuuttia ja henkilökohtaisen virheen seurauksena annettiin pelin kannalta ratkaiseva 4-2 johtomaali ja sen jälkeen kaveri kaunisteli lukemia vielä vajaa minuuttia ennen loppua. Hyvin haastettiin tasaisen vahva porukka.

JosbaLeBa – VarTa 2-6 (0-2, 1-1, 1-3)

Toisessa pelissä tuli vastaan aiemmin tuntematon Sudet Kouvolasta. Kokoonpanoja uudistettiin jonkin verran ja mielenkiinnolla lähdettiin katsomaan mitä sieltä oikein tulee. Pojat olivat sellaisella taisteluasenteella liikkeellä, että sitä ei ole nähty sitten SM-karsinnan. Isompia vastustajia haastettiin hyvin ja kaksinkamppailut haluttiin voittaa. Pallo liikkui paremmin kuin mitä koko syksynä ja saimme sitä kautta pelin kulkemaan loistavasti. Kaikki viisikot loivat mainioita tilanteita vastustajan maalille ja omassa päässä taisteltiin uhrautuvasti.

Ensin mentiin johtoon ja vajaa minuutti ennen ekan erän loppua kaveri tuli tasoihin. Toinen erä meni myös hyvin ja pallon ja jalkojen annettiin tehdä töitä. Toisen erän kymmpi minuutilla kaveri meni maalin johtoon. Neljää sekuntia ennen loppua kaveri meni parin maalin johtoon ns. pukukoppimaalilla. Vastustaja oli vain niin vahva kulmissa, että meidän pojat ei saaneet millään palloa pois ja kulmista tultiin röyhkeästi maalille. Kolmannen erän alkuun saatiin heti 3-2 kavennus, mutta harmittava neljäs maali tuli peliin nähden halvalla löysän vaihtamisen seurauksena. Vastustaja oli terävänä ja haistoi tilanteen riistäen pallon pakilta.  Erän lopussa kaveri teki vielä yhden vastustamattomasti viimeisillä minuuteilla. Kolme kertaa pääsimme yrittämään ylivoimaa, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta palloa ei maaliin saatu. Kaverin yksi kenttä pystyi pyörittämään peliä meidän päädyssä ja he tekivätkin neljä viidestä maalista.

Vastustajan valmentajalta ja tuomareilta tuli kehuja hyvästä pelistä, että tällaisia pelejä kaivataan lisää jatkossakin.

Sudet – JosbaLeBa 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Näiden pelien takia pelaamme vanhemmassa ikäluokassa. Tarvitsemme juuri tällaisia pelejä kun valmistaudumme kevättä varten. Siellä vastus on vähintään tuota luokkaa. Tällä asenteella ja pelillä pistetilikin alkaa aueta myös tässä sarjassa. Näissä peleissä ratkaisut tulivat erien ja pelin lopulla. Voi olla että meidän poikien kunto ja voima ei vielä riitä ihan erän loppuun saakka kun vastassa on vielä selkeästi voimakkaampia vuoden tai kaksi vanhempia vastustajia. Lisää treeniä niin sekin asia paranee. Lauantaina jatkamme pelejä Mäntyharjulla oman ikäluokan peleillä, siellä kohtaamme jälleen uusia joukkueita joita vastaan emme ole aiemmin pelanneet.