JosbaLeBa C1-99 avasi kautensa Areenalla harkkapeleissä 14.6

Oli hienoa, että saatiin jo varhain uuden kauden alussa mitata viime vuoden SM-sarja joukkueiden tasoa harkkapelien merkeissä.Kaveri lähti varmasti hieman valmiimmalla porukalla pelehin, kun meidän JosbaLeba yhteisjoukkue on vasta reilun kuukauden ikäinen, eikä yhtenäistä hyvää harjoituskautta ole viisikko mielessä ollut juuri ollenkaan.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Happee Jyväskylästä, joka oli meille uusi tuttavuus, kun taas jälkimmäisen pelin Welhot Akatemia Kuopiosta on tuttu aiemmilta aluesarjavuosilta. Welhot pelasikin itsensä viime kauden pudostuspeleihin ja Happee jäi niistä tällä kertaa ulos.

Happee peli alkoi vastustajaa ihmetellessä, vaikka varsinaisesti hätää omassa päässä ei meillä ollut. Maalipaikkojakin tuli molemmille ja Happee oli niissä selvästi terävämpi voittaen ensimmäisen erän 0-3. Kaikki vastustajan maalit tulivat hieman helposti oman pään pallon menetyksistä ja merkkaus virheistä. Pikku hiljaa pääsimme peliin kiinni ja toinen erä oli meillä varsin hyvin jo hallussa onnistumatta kuitenkaan viimeistellä avausosumaa, erän päättyessä 0-0. Kolmannessa erässä väläyteltiin sitten potentiaalia mitä joukkueesta varmasti tulee löytymään ja maaleja alkoi myös tulla. Viimeinen erä voitettiin 4-2 ja meiltä hylättiin vielä yksi maali, joka kimposi puolittaisen läpiajon päätteeksi pelaajamme hukatessa pallon ilmeisesti jalasta sisään muutaman pompun avustuksella. Maali olisi kuitenkin voitu hyväksyä, koska videolta katsottuna potkua ei syntynyt vaan ennemminkin pallo ”karkasi” maaliin harhautuksen yhteydessä. Lopputulokseen 4-5 päättynyt peli kuitenkin antoi sitä uskoa, että hyvin kesällä töitä tehdessä tuleva SM-karsinta voi olla mielenkiintoinen yhteisjoukkueen ensi taipaleella.

Toisessa ottelussa tuli vahvaksi porukaksi tiedetty Welhot Akatemia. Ensimmäisessä erässä lähdettiin pelaamaan siitä mihin ensimmäisessä pelissä jäätiin, eli pelattiin kurinalaisesti ja iskettiin vastahyökkäyksistä vaarallisesti, josta ensimmäinen johtomaalikin näki päivän valon. Alku pelattiin hyvin ja Welhot muuttivatkin järkevästi peliään pelaamalla meidän viisikon keskustaan, johon meidän porukka ei tällä kertaa pystynyt vastaamaan. Varsinkin heidän ykköskenttä teki tuhoisaa jälkeä ensimmäisen erän päätyttyä Welhoille 4-1.

Toisessa erässä passivoiduttiin liikaa ja siitä huolimatta saatiin joitakin paikkoja, mutta Welhot veivät tällä kertaa meitä monessa asiassa kuskin paikalla. Valon pilkahdus oli hyvä vastahyökkäys alivoimalla, josta toinen maalimme syntyi. Lopputulos 13-2 Welhoille kertoo korutonta kertomaa, vaikkakin osa pelaajistamme luovutti ja passivoitui kesken leikin jo kolmannen erän alussa  Kaverin ykköskenttä on varmasti ikäluokkansa kovimpia nippuja ainakin hyökkäys päässä, mutta varsinaisesti emme pelanneet tarpeeksi aktiivisesti, että olisimme päässeet testaamaan Welhojen puolustusta toden teolla. Positiivista kuitenkin oli, että päästiin hyvin maalipaikoille tätäkin nippua vastaan ja tiiviimmällä sekä aktiivisella puolustuspelillä pystytään antamaan varmasti parempi vastus. Tällä kertaa parempi porukka voitti ja oli hienoa pelata viime kaudella SM-sarjassa kahdeksan joukkoon päässyttä Welhojen Akatemia porukkaa vastaan. Happeekin sai tuta Welhojen tämän hetken kunnosta kun heidän ottelu päättyi Welhojen 10-0 voittoon.

Tästä pitää vaan äijien ryhdistäytyä ja laittaa itsensä likoon jokaisessa harjoituksissa, jolloin olisimme valmiinpia elokuun viimeisellä viikolla alkavissa SM-karsinnoissa. Noista lukuisista maalipaikoista alkaa varmasti mennä palloja silloin jo eri tavalla sisään ja vastustajallakaan ei ole helppoa aktiivisen ja tiiviisti puolustavan JosbaLeba nipun kanssa.

Seuraavat viralliset harkkapelit pelataan JFT turnauksen merkeissä elokuun alussa ja toivotavasti sinne saadaan yhtä laadukkaita joukkueita, kuten meillä lauantaina oli vastassa ja varmasti sitä ennen pitää vielä pelata joitakin paikallisia joukkueita vastaan.

Kiitokset tapahtuman järjestämisestä promoottori Ruuskaselle sekä erittäin hyville vastustajille Happeelle ja Welhot Akatemialle. Toivottavasti jatkossa tavataan pelien merkeissä!

Lauantai ottelut pelattiin seuraavasti:
12:00-13:30 JosbaLeBa-Happee, 4-5
14:00-15:30 Happee-Welhot, 0-10
16:00-17:30 Welhot-JosbaLeBa, 13-2