JosbaLeBa B:lle kaksi pistettä Vierumäeltä

JosbaLeBa B-junnut ottivat edellisturnauksen tapaan voiton ja tappion turnauksesta. Avausottelussa VehVe oli nihkeän esityksen jälkeen parempi lukemin 1-3, jälkimmäiseen otteluun rivit koottiin, ja tuloksena oli 5-3 voitto Hatsinasta

JosbaLeBa – VehVe 1-3 ( 1-1, 0-1, 0-1 )

Ensimmäisen pelin avauserä oli edellisturnauksen otteluiden tapaan varsin heikkoa tekemistä, vaikka valmistautumisen merkitystä korostettiin kovasti. VehVe voitti kaksinkamppailut kovalla prosentilla, ja kun pallon syöttäminen omille oli ylivoimaisen vaikeaa, siirtyi naapuri johtoon keskialueen pallon menetyksen päätteeksi. Tasoitusmaali saatiin kuitenkin nopeasti, kun Mikael Jolkkonen vapautti Henry Vartiaisen läpiajoon, ja tämä viimeisteli hallitusti.

Tähän jäivätkin josbalebalaisten maalituuletukset, sillä kaksi jälkimmäistä erää olivat ehkä kauden heikointa peliä. VehVe siirtyi toisessa erässä siirretyn rangaistuksen aikana johtoon peittopelin petettyä ja OV:n oltua maalilla maskissa. Vastustajan kolmas osuma syntyi minuutti ennen kolmannen erän loppua, kun vieraiden hyökkääjä purjehti maalin takaa pakkien välistä maalin tekoon. Tällä kertaa VehVellekin riitti voittoon rutiinisuoritus, siksi nuhaista oli JosbaLeBan peli.

JosbaLeBa – Hatsina 5-3 ( 0-0, 2-1, 3-2 )

Tähän otteluun lähdettiin valmennuksen melkoisella palopuheella, ja vihdoin saatiin terävyys kaksinkamppailuihin ja syöttöjä omien lapaan. Avauserä oli tarkkaa pelaamista, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa, jobinpostia tuli Arttu Suhosen loukattua polvensa pahan näköisesti.

JosbaLeBa pääsi toisen erän alkuun ylivoimalle, Elias Ikonen tälläsi suoraan Jere Könösen syötöstä johto-osuman ajassa 23:50. Pari minuuttia myöhemmin kakkoskenttä pääsi vastaiskuun, ja Eemi Kärki sivalsi tyhjiin Könösen hienon esityön. Hatsina kuittasi erän loppuun kavennuksen, kun irtopalloa ei saatu siivottua maalin edestä pois, ja toiselle erätauolle mentiin lukemista 2-1.

Kolmanteen erään Hatsina iski tasoituksen, pallo kimposi puolustajan laukauksesta maalin eteen, ja OV oli maalilla voimaton hyökkääjän lapioidessa pelivälineen liki tyhjiin ajassa 33:12. Minuuttia myöhemmin Mikael Jolkkonen riisti irtopallon keskialueella, 3 vastaan 1 hyökkäys päättyi johtomaaliin Ikosen lauottua jälleen suoraan poikkisyötöstä pallon reppuun ajassa 34:27. Heti seuraavassa vaihdossa Hatsina otti turhan hyökkäyspään jäähyn ja JosbaLeBan ylivoimaviisikko kiitti; Jolkkonen pamautti alamiehen paikalta pallon lämärillä yläpesään, syöttöpiste Könöselle. Hatsina tuli maalin päähän ajassa 39:28, kun keskusta unohtui puolustuspäässä tyhjäksi. Kolme minuutti ennen loppua mustapaidat ottivat aikalisän ja maalivahdin ulos, mutta JosbaLeBan puolustuspeli oli rautaa, eikä mikkeliläisryhmä päässyt enää maalipaikoille. Loppulukemat 5-3 laukoi Miro Turunen tyhjiin 12 sekuntia ennen pelin päätöstä, ja näin tärkeät kaksi sarjapistettä sinipaidoille.

-Harmittava tappio ensimmäisestä pelistä, tosin ansaitusti sillä sitä saa mitä tilaa, peli oli suoraa jatkumoa edellisturnauksesta. Toiseen peliin ukot ottivat onkeensa, ja jokainen nosti tasoaan tarpeeksi. Sanoisin jopa Hatsinan pelanneen ihan kelpo ottelun, mutta tällä kertaa pystyttiin pysymään pallossa ja liikuttamaan sitä nopeasti.

-Jokaisen pitääkin nyt ymmärtää, että meidän reilun kahden kentän materiaalilla ei voida antaa minkäänlaista tasoitusta vastustajalle. Oma tekeminen pitää olla otteluissa aina 100 prosenttia, muuten näistä peleistä ei pisteitä saada. Se siitä, mukava päättää turnaus kuitenkin voittoon, ja jatkopaikka on edelleen omissa käsissä, kommentoi valmentaja Juri Jolkkonen sunnuntain Vierumäen turnausta.