JosbaLeBa B sarjakärkeen Mikkelissä

B-junnut tekivät melkoisen päivätyön Mikkelissä ylemmän jatkosarjan toiseksi viimeisessä turnauksessa. Yhdellätoista kenttäpelaajalla liikenteessä ollut yhdistelmäjoukkue taisteli kolmen pelin turnauksen tappioitta. Avausottelussa pisteet jaettiin PHSB:n kanssa lukemin 5-5, toisessa kaatui isäntäjoukkue Hatsina lukemin 7-3, ja viimeisessä pelissä noustiin riemukkaasti 2-2 tasapeliin VehVeä vastaan.

JosbaLeBa – PHSB 5-5 ( 2-1, 2-0, 1-4 )

Playoff-karsintapaikan kannalta tärkeä ottelu PHSB:ta vastaan oli edellisen keskinäisen kamppailun tapaan tasainen, ja päättyi lopulta samoihin 5-5 lukemiin. Pelin kuva oli selvä, JosbaLeBa puolusti ja iski vastaan PHSB:n pitäessä palloa. Ilmiliekeissä ottelussa ollut Henry Vartiainen ( 4+1 ) oli mukana kaikissa maaleissa, ja kolmannen erän alkuun johtoasema oli jo 5-2. PHSB onnistui kuitenkin heti perään kavennuksessa, ja JosbaLeBan pelattua ylivoimalla puolittainen sutaisu laidasta lipsahti maaliin tuoden lahtelaiset maalin päähän. PHSB sai maalista hengen päälle, ja tuli tasoihin kaksi minuuttia ennen loppua. Lopun JosbaLeBa puolusti omaa maalia, ja nappasi jatkoon menon kannalta tärkeän tasapelipisteen.

Hatsina – JosbaLeBa 3-7 ( 0-2, 3-5, 0-0 )

Turnauksen toinen ottelu oli sarjanelosena olevaa Hatsinaa vastaan. Pelin tempo tippui melkoisesti ensimmäisestä, sinipaidat onnistuivat rytmittämään peliä lyhyillä vaihdolla ja maltillisella pallollisella pelillä. Tällä kertaa välit Hatsinan puolustuksesta löytyivät myös pitkien hyökkäysten päätteeksi, ja lopulta JosbaLeBa sai säästettyä ottelussa tärkeää energiaa päivän kolmanteen kamppailuun korjaten pisteet lukemin 3-7.

VehVe – JosbaLeBa 2-2 ( 1-1, 0-0, 1-1 )

Kolmanteen otteluun JosbaLeBa sai kaivettua vielä isomman vaihteen, ja siirtyi avauserässä ansaitusti 1-0 johtoon Elias Ikosen ylivoimamaalilla. Aikaisempien keskinäisten otteluiden virheistä oli opittu, nyt karvauspeli piti vastustajan poissa hyökkäyspäästä, eikä VehVe päässyt myllyttämään pitkiä hyökkäyksiä. VehVe tuli nopeasta vastahyökkäyksestä tasoihin, ja kun toisessakaan erässä ei lisämaaleja nähty, oli tilanne kahden erän jälkeen 1-1.

Kolmannen erän alussa VehVe käytti yhden harvoista keskialueen harhasyötöistä hyväkseen ja meni läpiajomaalilla johtoon ajassa 35:53. Tämän jälkeen pelin hallinta siirtyi selkeästi JosbaLeBalle, ja VehVe säästyi takaiskumaaleilta osin onnekkaastikin. Palkinto kovasta työstä saatiin, kun maalivahti OV Piiroinen vedettiin maalilta kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua; Ylivoimakentälliseen nostettu Samu Näsänen kiitti vastuusta ja täräytti keskeltä pallon vasempaan ylänurkkaan ajassa 43:02. Maalin jälkeen odotettiin VehVen tekevän ratkaisuja, sillä tasapelillä joukkueen jatkopaikka ei olisi omissa käsissä. Toisin kävi, JosbaLeBan ykköskenttä piti palloa liki kaksi minuuttia hyökkäyspäässä, ja oli lähellä laittaa loppuun vielä voitto-osuman.

Loppusummerin soidessa lukemat taululla 2-2, tasapelin myötä JosbaLeBa nappasi lohkon ykköspaikan ja avaimet käteen viimeiseen turnaukseen. Sarjatilanne näyttää kärjen osalta tällaiselta; JosbaLeBa 19 pistettä, PHSB ja VehVe 18 pistettä, joista keskinäisten perusteella PHSB on edellä. Viimeisessä Kuopion turnauksessa ei keskinäisiä otteluita ole, JosbaLeBalla on mahdollisuus varmistaa jatkoonmeno ja lohkon ykköspaikka, mikäli SB Welhot ja SB Heinola kaatuvat.