JosbaLeBa B playoff-karsintoihin

Kaakkois-Suomen ylemmän loppusarjan viimeinen turnaus päättyi iloisiin tunnelmiin. Avausottelussa kaatui SB Heinola lukemin 6-3, ja toisessa naputeltiin voitto SB Welhoista numeroin 15-4. Kahden voiton myötä yhdistelmäjoukkue voitti ylemmän jatkosarjan ja selviytyi yhdessä PHSB:n kanssa valtakunnallisiin playoff-karsintoihin.

B YJS KS/SK TULOSPALVELU

Ylemmän loppusarjan viimeisessä turnauksessa kolmella joukkueella oli mahdollisuudet eteenpäin, JosbaLeBa ja PHSB johtivat VehVeä yhdellä pisteellä. Kun PHSB voitti molemmat ottelunsa, ja JosbaLeBa SB Heinolan, ratkesi jatkopaikka VehVen hävittyä yllättäen Heinolalle. Lohkovoiton ratkaisevan ottelun SB Welhoja vastaan hoiti JosbaLeBa tyylikkäästi, ja näin lohkovoitto yhdistelmäjoukkueelle.

JosbaLeBa – SB Heinola 6-3 ( 1-2, 3-1, 2-0 )

Ensimmäisessä pelissä koneiden käynnistämiseen meni melkein puolitoista erää. Heinolan siirryttyä 0-2 johtoon, Mikael Jolkkonen painoi kantin sisään avauserän lopuksi, mutta Heinola siirtyi toisen erän alkuun ylivoimalla jälleen kahden maalin johtoon. Ensimmäistä kertaa B-junnuissa pelannut Roope Oslanus iski tärkeän kavennusmaalin ottelun puolessa välissä, ja pienet ketjumuutokset käänsivät lopulta pelin JosbaLeBalle. Roope Kirjavainen tasoitti pelin hurjalla kaukolaukauksella, ja pörssikärki Henry Vartiainen vei kotijoukkuuen taukojohtoon.
Kolmannessa erässä tutulle ykkössentterin paikalle siirretty Miro Turunen laukoi vastahyökkäyksestä 5-3 osuman, ja Heinolan otettua kaksi samanaikaista jäähyä, Elias Ikonen painoi viivasta loppulukemat 6-3.

JosbaLeBa – SB Welhot 15-4 ( 3-1, 5-2, 7-1 )

Sarjan viimeiseen peliin ei jäänyt yllättäen panosta kuin lohkovoitosta, ja tämän JosbaLeBa hoiti varmasti. Kapealla rosterilla liikkeessä ollut Welhot pysyi mukana avauserän, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. JosbaLeBan pelaajat kohensivat pörssisijoituksijaan porukalla, Henry Vartiainen nappasi koko pistepörssin ykkössijan naulaamalla tilastoihin 2+6, Elias Ikonen ( 4+1 ) ja Mikael Jolkkonen ( 4+3 ) sijoittunevat TOP 5:een. Ilahduttavasti joukkueesta löytyi lisää pistenikkareita, Jere Könönen iski kolme osumaa ja Samu Näsänen kaksi.

Voittojen myötä JosbaLeBa menee playoff-karsintoihin, jota voidaan pitää palkintona pitkäjänteisestä työstä. Erittäin kapealla rosterilla operoiva joukkue on on harjoitellut huhtikuun lopusta tänne saakka, välillä on koeteltu niin henkistä kuin fyysistäkin kanttia, mutta niin vain ukot porskuttaa.

Kiitos kuuluu kaikille, nyt lähdetään katsomaan pudotuspeleihin missä omat rajat menevät.