Josba voitti SPV:n kotonaan 8-6

Kaikella kunnioituksella…

Josban kolme edellistä ottelua SPV:tä vastaan olivat päättyneet 10-2, 15-0, 10-2 SPV:n voittoihin. Tätä taustaa vasten SPV:n ennakkojuttukin edellytti helppoa iltapuhdetta pohjanmaalaisille. Suora lainaus jutusta: ”Josba on viidellä pisteellä jaetulla jumbosijalla Ilveksen kanssa. 17 pelattua ottelua ovat tuoneet yhden ainoan voiton -senkin Ilveksestä. Kaikella kunnioituksella joensuulaisia kohtaan, neljällä tehdyllä maalilla harvoin voitetaan salibandyottelua.”

Josba kuitenkin oli pelannut lupaavasti jo edellisenä viikonloppuna Tampereella, ja uskoi omaan tekemiseensä. Lisäksi SPV:n nettikirjoitteluteksti oli Josban pukuhuoneen seinällä hiukan suuremmalla fontilla. Vaikka SPV teki alkuun kaksi pikamaalia, otti Josba pelissä ohjat käsiinsä. Markus Ketonen (2+0) aloitti takaa-ajon ja Sami Matikainen tasoitti pelin ensimmäisessä erässä, jossa josbalaiset tulittivat mm. kolme tolppalaukausta. Eränumerot 2-2 mairittelevat SPV:tä.

Toisessa erässä Josba meni ensin 4-2 johtoon Ketosen toisella ja Tatu Könösen (1+1) maaleilla. Tässä vaiheessa Tommy Koponen vaihtoi Jarno Ihmeen Julius KIvimäen tilalle. Se ei kuitenkaan auttanut, vaan Josba tälläsi Jiri Tikkasen toimesta ylämummoon ja Jesse Reijonen hienon nousunsa jälkeen 6-2:een.  Erän loppuun SPV teki vielä kaksi maalia, joista jälkimmäisessä survottiin niin pallo, pakit kuin maalivahtikin verkon perukoille.

Kolmannen erän teemoihin kuului rohkea pelitapa ja alkuperäisen pelikonseptin toteuttaminen. Siinä onnistuttiinkin hienosti, sillä Juhana Särkelä höynäytti Ihmeen läpiajostaan täysin kuutamolle ja Perttu Puska (1+1) kaadettunakin tilanteen jo 8-4:ään.

Tässä vaiheessa, pelin ollessa hyvin Josban hyppysissä, alkoi tuomarinja muuttua. Vaikka Josba voitti pelin, ei valmennusjohto ollut kovinkaan tyytyväinen keltapaitaisten toimintaan. Muutama heppoinen jäähy ja toiseen suuntaan jäähyjen viheltämättä jättäminen nosti verenpainetta niin kotijoukkueessa kuin katsomossakin.  Onneksi peli ei ratkennut linjamuutokseen, vaan Josba voitti täysin ansaitusti 8-6 varmasti pelanneen Lauri Hyytiäisen torjuessa viimeiset SPV- yritelmät.

Josban voitto oli ensimmäinen kotivoitto  kuluvalla kaudella ja toinen voitto mukaanlukien vieraspelit. Tasapelejä on kolme kappaletta, eli yhteispistemäärä on tällä hetkellä seitsemän. Josba on sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta mikäli viimeaikaiset esitykset jatkuvat, ja nöyryys perustekemiseen säilyy, on pisteiden karttuminen jatkossakin mahdollista.

Josba kohtaa seuraavaksi kahdeksan pisteen OLS:n, ja kyseessä on todellinen neljän pisteen ottelu. Toivottavasti Josba jatkaa viime viikkojen viitoittamalla tiellä Oulussakin…