Josba vei paikallisderbyn

Kuvateksti: Eetu Sorvali palkittiin derbyn parhaana. Kuva harjoituksista..

 

Divarin paikallisderby oli jälleen tasainen vääntö. Leban ja Josban toisen kohtaamisen veivät joensuulaiset maalein 5-4 (1-1,2-1,2-2). Ensimmäisellä kierroksella Leba oli maalin parempi.

– Joukkueen viisikkopuolustaminen toimi ja se oli sillä tasolla jolla Divarissa voi pelejä voittaa. Vastustaja teki tasakentällisin vain yhden maalin, analysoi päävalmentaja Antti Ruokonen.

Josban peli-ilme oli muutenkin iloinen ja yli 500 katsojan vierasmölyssä Josba onnistui päävalmentajan mukaan nimenomaan joukkueena.

– Liikutettiin palloa nopeasti ja hyökkäyspäässä syntyi paljon hyviä maalipaikkoja. Siellä oli ylähirttä ja kaikkea muuta vaikka kuinka paljon.

Ruokonen oli tyytyväinen myös ylivoimapeliin. Josba teki vastustajan kolmesta jäähystä kaksi maalia. Josballe kertyi viisi jäähyä.

Josban tehokkaimmat pistenikkarit olivat parhaana palkittu Eetu Sorvali (1+2) ja Aleksi Ahokas (1+2). Voittomaalin naputteli Ville Laasonen (1+0) pari minuuttia ennen loppuvihellystä. Jesse Reijonen ja Henrik Kinnunen keräsivät myös tehot 1+0. Eemeli Ruokonen hankki syöttöpisteen (0+1).

Josban Tuomas Tokila torjui ottelussa 18 kertaa ja LeBan Lari Naumanen 16 kertaa.

Josballa on nyt pitkähkö ottelutauko keskellä vieraspeliputkea. Joukkue matkustaa vasta kahden viikon kuluttua Karhujen vieraaksi Poriin ja seuraavana päivänä Josba kohtaa ÅIF:n Sipoossa.