Josba voitti jännitysnäytelmän

Josban teemana on ollut viime aikoina oman pelikonseptin löytäminen ja sen noudattaminen. Tämä onnistui toisen kerran peräjälkeen kotiottelussa, kun TPS kaatui luvuin 4-3.

Josballa on ollut paljon pitkäaikaisia loukkaantumisia, mutta loppujoukkue ei ole siitä hätkähtänyt. Sen osoitti myös ns. kolmoskenttä, joka tänään oli erinomaisesti teholukemissa +2, kentän parhaan, Juhana Särkelän, tykittäessä Josban avausosuman ja Otto Moilasen lapioidessa Jaakko Sariolan tarjoileman erinomaisen syötön tyhjään maaliin. Kaiken kaikkiaan Josban pelisuunnitelma piti lähes täydellisesti. TPS pysyi ulkokaarella ja Josba pääsi iskemään vastaan vaarallisesti. Mahdollisuuksia joensuulaisilla oli lisäosumiinkin, mutta tällä kertaa neljä tehtyä maalia riitti ottelun voittoon.

Ottelu oli molemmille tärkeä, joka näkyi tunteikkaana peliin osallistumisena puolin ja toisin. TPS halusi voittaa hinnalla millä hyvänsä turvatakseen play off- paikkansa, samoin Josba, jonka kantapäillä kolkuttelee putoamispeikko. Josban pelikuri oli tänään astetta parempi kuin TPS:llä, samoin maalivahtipeli, joten kotijoukkueen voitto oli täysin ansaittu.

Josban pukuhuoneeseen oli tuotu muutama ”hengenkohotusjuliste”, jonka pelaajat sisäistivät. Huominen Erä-ottelu osoittaa sen, onko Josban pelaamisen kehittyminen pysyvää, vai ainoastaan kotipelien lumoa. Joka tapauksessa vanha klisee siitä, että ooppera ei ole ohi ennenkuin lihava leidi on laulanut, pitää kutinsa tänäkin vuonna…