Edustus voitti Ilveksen, mutta hävisi KooVeellle

Josban tuplaviikonloppu Tampereella tuotti Josballe kauden ensimmäisen voiton. Ilves kaatui luvuin 6-1. Mukana oli ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudellla seuraikoni Markus Ketonen, joka onnistuikin ensimmäisessä pelissään kahdesti maalinteossa. Hänen merkityksensä ns. pukukoppipelaajana oli joukkueelle suuri.

Kokonaisuutena joukkueen puolustus oli rautaa koko pelin ajan maalivahti Hyytiäisen johdolla, ja kontrolloitu esitys vaikeutti Ilveksen pelinrakentelua. Yksi päästetty maali oli erinomainen suoritus joukkueelta ja niinpä koko joukkue ansaitsee kiitokset uhrautuvasta pelistään.

Kahden tehopisteen miehiä olivat myös hyvän alkukauden pelannut Tatu Könönen sekä kokenut Petri Väänänen.

Pelin erikoisuus oli se, että vaikka peli oli hyvin Josballa hyppysissä, näki tuomaripari Hartikainen-Heikkilä Josban rikkoneen peräti viiden rangaistuksen arvoisesti kotijoukkueen kuluttaessa jäähypenkkiä vain kerran.

 

Suraavana päivänä Josba kohtasi KooVeen, joka otti pelin hallinnan ensimmäisessä erässä Josballe tuomittujen kahden kaksiminuuttisen aikana. Molemmista jäähyistä KooVee rankaisi ja peli oli 11 minuutin jälkeen 2-0. Kolmannen KooVee- maalin jälkeen Jesse Reijonen (2+0) kavensi Perttu Puskan (1+2) syötöstä.

Josban kavennettua 4-2:een rankaisi KooVee heti seuraavassa vaihdossa. Lopulta numerot muovautuivat lukuihin 8-3, ja KooVee oli numeroiden verran parempi. Josba istui pelissä viisi kaksiminuuttista ja yhden kympin, joka tuli valmentaja Ruokoselle. Hän sai katsomokomennuksen ajassa 57.59, ensimmäistä kertaa urallaan. Tuomari Hartikaisen sanottua:- En nähnyt tilannetta, Ruokonen harkitsemattomasti totesi:- No, se ei ollut uutinen.

Tämä oli liikaa tuomarille, joka passitti valmentajan takavasemmalle (2+10min). Asia käsiteltiin kuitenkin hymyssäsuin ja hyvässä hengessä pelin jälkeen.

 

Nyt Josba jää pienelle ottelutauolle, jolloin toivottavasti saadaan loukkaantuneet Gröhn, Niiva, Kinnunen, Ahponen ja Ketonen pelikuntoon ja viisikkoharjoittelu sille mallille, että pisteiden metsästys kotiottelussa NST:tä olisi menestyksellistä.

 

Tervetuloa joulukuussa Joensuu Areenalle.