Josba voitti Ilveksen

Tärkeä peli- ja se näkyi molempien otteissa. Häviäjä oli vaarassa tippua suoraan, joten Kontiolahdella pelatussa ottelussa oli normaaliakin suuremmat panokset. Josba pysyi pelisuunnitelmassaan paremmin ja voitti lopulta 5-2. Ilveksen liigapaikan ehtona on voittaa kaksi viimeistä peliään ja samalla toivoa, ettei OLS saa loppupeleistään pistettäkään.

Josba johti ottelua koko ajan, mutta Ilves roikkui koko ajan kyydissä mukana. Josban pelissä ottelun tärkeys näkyi liiallisena varovaisuutena, sekä maalitilanteiden hukkaamisena. Josballa oli mm. neljä läpiajoa kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta niistä ei tullut yhtään maalia. Puolustussapluuna toimi kuitenkin sen verran hyvin, Lauri Hyytiäisen hienojen torjuntojen siivittämänä, että kaksi päästettyä maalia oli päivän saldo.

Parasta osaamistaan näytti tänään Petri Väänäsen johtama ketju Jiri Tikkasen kentällisen avittamana. Kuitenkin koko joukkue osoitti sitä nöyryyttä, jota tarvitaan liigaotteluiden voittamiseen. Tästä oli esimerkkinä kolmannen erän loppupuolella tehdyt uhrautuvat peitot vastustajan laukauksiin.

Josba on tällä hetkellä 13:ssa pisteessä, ja jäljellä on kaksi kierrosta. Kaikki on mahdollista- mahdollisuus on selvitä ilman putoamiskarsintoja, mutta on myös mahdollista se, että joudutaan liigakarsintoihin toiseksi viimeiseltä sijalta… silloin karsinnat aloitettaisiin vieraskentältä divarin kakkosta vastaan.

Huomenna vastassa on KooVee, jolla on mahdollisuus  jopa play off- peleihin. Josban taas täytyisi ottelusta saada mahdollisimman hyvä tulos, jotta liigapaikka ilman karsintoja olisi mahdollinen.

Tule kannustamaan Josba voittoon runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan!