Josba tyrmäsi Leban 11-4

Josba halusi tutustua ensi viikonlopun peliareenaansa Kontiolahdessa ja Leba halusi kovan vastuksen jatkopelejään varten, joten naapuriseurojen välillä pelattiin harjoituspeli tiistai-iltana.

Alussa ensimmäisen erän aikana näytti siltä, että Leba oli motivoituneempi peliin kuin Josba, ja Leba johti 1. erän jälkeen 3-1. Kaksi maaleista tuli takatolpilta tyhjiin, kun Josba ei muistanut, kuinka 2-1- tilanteita puolustetaan.

Erätauon ryhtiliikkeen jälkeen Josba voitti loppupelin 10-1, joka on ketä tahansa vastustajaa vastaan hyvä suoritus. Lisäosumiinkin oli mahdollisuuksia, mutta tällä kertaa tämä näytti riittävän joukkueelle.

Josba oli koko pelin selkeästi hallitsevampi ryhmä, ja vastustaja pyrki lähinnä vastaiskuihin. Silloin, kun Leba nosti karvaustaan, siirteli Josba tyylikkäästi palloa, ja moni maali viimeisteltiinkin takatolpilta tyhjiin.

Kaikki Josban viisikot onnistuivat maalinteossa, ja esitys oli kahden erän osalta Josbalta hyvä. Vaikka Leba yritti pirteästi, näytti siltä, että tasoero liigan ja alempien divisioonien välillä on tänä vuonna kasvanut, sillä aiemmissa kohtaamisissa ei Leba ole ollut yhtä pahasti pesukoneessa kuin päivän kamppailussa. Leba olisi kaivannut kipeästi mm. Lari Lähdesmäkeä, joka oli poissa loukkaantuneena. Josbalta puuttuivat pitkäaikaispoissaolijoiden lisäksi itseään säästelevät Markus Ketonen ja Sami Matikainen.

Josban ja Leban sarjaotteluita voit seurata livenä ensi lauantaina Kontiolahden urheiluhallilla klo 15 ja 18.