Josba tunnusteli liigavauhtia Joutsassa

Eetu Lehtiniemi viimeisteli Happeeta vastaan komeasti ilmasta. Arkistokuva.

 

Josban edustusjoukkue testasi lauantaina liigavauhtia Happeeta vastaan. Joutsassa pelattu ottelu päättyi liigamiesten voittoon numeroin 12-3 (5-0,2-1,5-2).

– Me saatiin tästä erittäin tärkeätä tietoa omista puutteista ja samalla nähtiin minkälaista on SM-hopeamitalistien pelinopeus, Antti Ruokonen summasi hikisen päivän saldoa.

Avauserässä Happee oli tehokas ja upotti maalit korkealla prosentilla tekopaikoista. Josba oli matkajäykkänä selvästi isäntiä jäljessä.

– Kakkoserässä päästiin juonesta kiinni, saatiin ehjempi erä ja sehän oli numeroidenkin valossa tasaisin.

Päätöserässä Josba paransi edelleen tekemistä, mutta viiden minuutin musta aukko pilasi erän. Happee takoi siihen neljä maalia.

– Siinä tuli meille pallonmenetyksiä ja merkkausvirheitä. Viimeistelyssä oli joukkueiden välillä suurin ero. Tällaista se on lajin huipulla.

Josba hakee harjoitusotteluista liigajoukkueita vastaan nimenomaan kovuutta.

– Tästä opittiin paljon. Divarissa ei tule yhtään näin tasokasta joukkuetta vastaan, Ruokonen pohdiskeli.

Josban maalintekijät olivat Eetu Lehtiniemi (1+0), Veeti Naakka (1+0) ja Miika Kosonen (1+0). Juuso Lehtiniemi (0+2) syötti Eetun ja Veetin maalit. Kossun maalin passasi Jere Eiserbeck (0+1).

Josba ei saanut harjoitusotteluun Happeeta vastaan aivan parasta kokoonpanoa useiden loukkaantumisten ja pitkän matkan vuoksi. Rosterissa oli 16 kenttäpelaajaa. Josban maalilla vuorottelivat Tuomas Tokila ja Veikka Forsström.

Josba kohtaa harjoituskentillä vielä Welhojen liigajoukkueen kahteen otteeseen.