Josba taisteli pahasti vajaamiehisenä Vaasassa

Josban edustusjoukkue lähti varhain lauantaiaamuna divarimatkalle Vaasaan vaikeista lähtökohdista. Bussiin nousi vain 14 pelikuntoista kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Alkulämmittelyssä menetettiin vielä yksi pelaaja revähtymän vuoksi. Kokoonpanosta puuttui lopulta peräti yhdeksän miestä sairaana, loukkaantuneina ja armeijan harmaissa. Vaasa SB veikin pisteet maalein 7-1 (2-0,2-0, 3-1).

– Vastassa oli ehkä tällä hetkellä sarjan paras joukkue. Lähtökohdat oli meille hankalat ja pitkä bussimatka vielä päälle, päävalmentaja Antti Ruokonen huomautti.

Ruokosen mukaan pallo pomppi joensuulaisille sen verran, että varsinkin ensimmäisen ja toisen erän useista hyvistä maalipaikoista huolimatta osumia ei saatu aikaan.

– Ei tässä olla kuitenkaan murheen murtamia. Olosuhteisiin nähden esityksen  voi antaa joukkueelle anteeksi.

Miespulan vuoksi moni pelaaja joutui tuleen itselle vieraalla pelipaikalla. Varsinkin puolustajia jouduttiin nostamaan hyökkääjiksi.

Tuomas Tokila torjui ottelussa peräti 33 kertaa ja oli joukkueen paras. Vaasan maalivahdille kertyi ottelussa 14 torjuntaa.

Josban ainokaisen maalin teki Juuso Lehtiniemi (1+0) alivoimalla suoralla laukauksella Veeti Naakan (0+1) poikittaissyötöstä.

Huomenna Josba jatkaa Pohjanmaan turneeta kohtaamalla Uudessakaarlepyyssä sarjan kärkikastiin ankkuroituneen Blue Foxin.