Josba selätti loukkaantumiskierteen

Josban divarijoukkuetta kuukausia vaivannut loukkaantumiskierre on helpottanut. Kuluneella viikolla harjoituksissa on nähty jo koko joukkue.

– Terve joukkue harjoituksissa on kyllä melko harvinaista herkkua viime aikoina, iloitsee päävalmentaja Antti Ruokonen.

Pahimmillaan Josban miehistöstä oli syksyn aikana poissa erilaisten vammojen takia samanaikaisesti kuusi pelaajaa. Yhtä aikaa loukkaantuneina olivat Miro Kämäräinen, Niklas Räty, Markus Otronen, Mikko Komulainen, Juuso Lehtiniemi ja Jere Sivonen.

Monet vammat ovat olleet vielä pitkäaikaisia ja osa pelaajista on ollut sivussa useita viikkoja.

Erilaisista lyhytaikaista loukkaantumista ovat kärsineet myös Joona Kettunen ja viimeisimpänä Henrik Kinnunen.

– Tottakai poissaolot ovat näkyneet viisikkopelaamisessa. Onneksi tilanne on saatu pois päiväjärjestyksestä, tuumi Ruokonen.

Tulevana viikonloppuna Josballa on kaksi kotipeliä. Joukkue pääseekin käytännössä ensimmäistä kertaa peleihin koko materiaalilla. Se lupaa vastustajille juoksukilometrejä Areenan matolla.

Lauantaina joensuulaisten vieraaksi saapuu PirPi ja sunnuntaina Liminka. Molemmat ottelut alkavat kello 17. Pirkkala on sarjassa kahdella pisteellä viimeisenä ja Liminka heti Josban perässä seitsemäntenä.

– Vaikka PirPi on sarjan pohjalla, on se pelannut tasaisia otteluita. Useasti tappio on sinetöitynyt vasta viimeisessä erässä. Liminka on taas aktiivinen ja liikkuva joukkue ja onkin yllättänyt positiivisesti vahvoilla suorituksillaan. Jos pelataan puolivaloilla, hävitään molemmat pelit. Jos taas pelaamme kovalla intensiteetillä, voidaan saalistaa viikonlopusta todella tärkeät neljä pistettä.