Josba sai itseluottamusta Kuopiosta

Kuvateksti: Teemu Tuhkanen on kotiutumassa Josbaan. Maali liigajoukkuetta vastaan Kuopiossa. Kuva harjoituksista.

Josba ja liigajoukkue Welhot väänsivät tasapelin 4-4 (4-1,0-0,0-3) varsinaisella peliajalla joukkueiden toisessa harjoitusottelussa torstaina Kuopiossa. Vasta pelin jälkeen sovitussa rankkarikisassa liigamiehet olivat lopulta maalein 2-1 parempia.

Josballe ottelusta kertyi kosolti arvokasta tietoa divarikauden alkuun. Avauserässä Welhot vei kuitenkin peliä selvästi.

– Me ei saatu kiinni heidän avauspelaamistaan. Se oli meille jotenkin vierasta. Mietittiin asiaa erän aikana ja erätauolla, ja löydettiin siihen sitten lääkkeet, Josban valmennuksesta kerrotaan.

– Tärkeintä oli se, että pystyttiin ottelun sisällä reagoimaan vastustajan pelitapaan. Ilman sitä olisi hävitty rumasti.

Toinen erä oli maaliton, mutta käytännössä Josban hallussa. Kolmannen erän alkuun Josba sai heti kavennusmaalin, mutta erä oli muuten tasainen ja molemmilla oli hyviä tontteja.

Kolmen viimeisen minuutin aikana alkoi tapahtua. Josba otti Tokilan pois maalilta ja teki kuudella viittä vastaan kavennuksen 4-3:een. Sitten Welhoille jäähy ja Josba 6-4 ylivoimalle.

– Peliaikaa oli jäljellä vaivaiset kolme sekuntia kun saatiin omalta kenttäpuoliskolta vapari. Kolmella nopealla syötöllä 40 metristä survottiin pallo takatolpalle ja ottelu tasoihin, valmennus iloitsi komeaa maalia.

Rankkareissa Josballa oli jo kolme ottelupalloa, mutta niistä ei onnistuttu saamaan Welhoja nurin.

Josban tehokkain oli Eetu Lehtiniemi (1+1). Muut maalintekijät olivat Teemu Tuhkanen (1+0), Jere Sivonen (1+0) ja Juuso Lehtiniemi (1+0).

Miika Kosonen, Jere Kaartinen ja Aleksi Matikainen syöttivät kukin maalin mieheen.

Josban maalissa Tuomas Tokila pelasi varmoin ottein.

Kahdessa harjoituspelissä Welhoja vastaan Josba onnistui erinomaisesti. Saaliina 9-7 voitto ja 4-4 tasapeli.

Lauantaina Josba kohtaa vielä kajaanilaisen kakkosdivarijoukkueen Papaksen Lieksan urheilutalon avajaisottelussa.