Josba riemullisesti joululomille

Kuvateksti: Kämäräinen ei pysähdy vaikka vastustaja pyrkii reppuselkään.

Joensuu Areenassa nähtiin sunnuntaina ehkä kauden tasaisin peli kun Josba kukisti Divarissa EräViikingit Akatemian jatkoajalla 4-3 (2-2,1-1,0-0,1-0).

Josballa oli alla kaksi heikkoa peliä ja viimeiseen otteluun ennen joulutaukoa satsattiin paljon odotuksia.

Vieraat saivat peliin kuitenkin hyvän otteen ja avausmaalin alle minuuttiin. Josban komea tasoitusmaali seitsemän minuutin nurkilla toi kotijoukkueen takaisin peliin ja pian johtomaalinkin. Josba piti enemmän palloa, mutta erätauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa 2-2.

Sama tasaisuus jatkui toisessa erässä, jossa kumpikin onnistui kerran. Kotijoukkue tasoitti pelin 3-3:een erittäin tärkeässä paikassa juuri ennen erätaukoa.

– Pystyttiin pelin alussa toteuttamaan niitä asioita mitä joukkueen kanssa tähän mietittiin. Shakkivertaus kuvaa hyvin tätä peliä. Puhuttiin kopissa ennen kolmatta erää, että varmaan mennään hyökkäysvuoro kerrallaan ja kumpikin joukkue reagoi kaverin tekemiseen ja niin se sitten meni, päävalmentaja Santeri Raatarila analysoi.

Kolmas erä oli edelleen tarkkaa peliä molemmilta ja lopulta maaliton. Josban viimeinen laukaus kolme sekuntia ennen summeria meni viisi senttiä yli maalin. Niinpä jouduttiin jatkoajalle, jossa Perttu Puska onnistui komealla vedolla ratkaisemaan kotivoiton ajassa 62,33. Vierasjoukkueelle piste, Josballe kaksi.

Jesse Reijonen oli mediatilaisuudessa tyytyväinen Josban esitykseen.

– Kyllä voitto kelpaa kun peli olisi voinut kääntyä miten tahansa. Me saatiin tähän suhteellisen ehjä peli ja tästä on hyvä jatkaa uuden vuoden jälkeen kevättä kohti, Jesse pohdiskeli myhäillen.

EräViikingit Akatemia poimi tulomatkalla Jyväskylästä rosteriin kolme pelaajaa liigajoukkueesta ja toisen maalivahdin, jotka vapautuivat liigakierrokselta…….

– Tämä oli meille tärkeä peli, kun eilenkin hävittiin jatkoajalla. Saatiin tähän nyt laajempi rosteri kun Porissa oli vain 15 miestä, valmentaja Bengt Lodenius kertoi.

– Tämä tulos kuvastaa meidän voittamisen tuskaa. Käkättimeen on tullut ja alla on pitkä tappioputki.. Pitäisi lopussa petrata, siinä me annetaan avaimet vastustajalle, vieraiden Joonatan Lindholm tunnusti.

Josban maalitykit olivat avausmaalin tehnyt Eetu Lehtiniemi (1+0), Joona Auronen (1+0) ja Perttu Puska (2+0). Syöttöpisteen hankkivat Aleksi Ahonen (0+1), Veeti Naakka (0+1), Ville Laasonen (0+1) ja Markus Otronen (0+1).

Jesse Huurrekorpi torjui 12 kertaa ja vieraiden Santeri Kainulainen 14 kertaa.

Josballa kohtuullinen syksy

Josban tavoite syyskaudella oli olla neljän sakissa ennen joulutaukoa. Se jäi hieman vajaaksi, käytännössä yhden voiton päähän. Joulomille lähdetään sarjataulukon kuudennelta sijalta.

– Tarkempi analyysi on vielä toki tekemättä. Tasaisesti on pystytty napsimaan pisteitä. Iso kiitos joukkueelle, että se on sitoutunut näin hyvin sovittuihin asioihin. On pelattu tasaisesti eikä ole tullut isoja notkahduksia, Raatarila summasi.

Josballa on 16 ottelusta 19 pistettä. Kakkossijaan taulukossa on matkaa vain kaksi pistettä, mutta Josballa on kahteen kärkijoukkueeseen verrattuna yksi peli enemmän pelattuna.

Divarin joulutauko kestää peräti kolme viikkoa ja seuraavan kerran pelataan vasta Loppiaisena, jolloin Josba kohtaa vieraissa ensi Porin Karhut ja seuraavana päivänä FBC Turun.