Josba ratkaisi jatkoajalla – voittomaali Turussa viimeisellä sekunnilla

Jesse Reijonen iski ratkaisevan tasoitusmaalin. Arkistokuva.

 

Josba haki täyden pistepotin viikonlopun vierasturneelta, kun Porin Karhujen lisäksi myös Turku FBC taipui joensuulaisille todella erikoisten vaiheiden jälkeen jatkoajalla 7-8 (1-2,1-2,5-3,0-1).

Kaksi ensimmäistä erää tahkottiin tasapäin. Josballa ei käytännössä ollut hätää, mutta isännätkin olivat pelissä mukana. Toisella erätauolla joensuulaiset johtivat 2-4, mutta sitten kolmanteen erään tuli todella paha notkahdus.

Turku FBC latoi peräti viisi maalia ja karkasi ratkaisevalta tuntuneeseen 7-5 johtoon. Peliä oli jäljellä tuolloin enää neljä minuuttia.

Josban henkinen vahvuus ja joukkueen voimakas itseluottamus nousi arvoon tuolla vaikealla hetkellä. Viimeisen puolentoista minuutin aikana Josba teki kaksi maalia ilman maalivahtia, tasoitti pelin, varmisti pisteen ja jatkoajan. Tasoituksen iski Jesse Reijonen.

– Onneksi saatiin vielä paketti kasaan vielä notkahduksen jälkeen ja ylivoiman kautta peli tasoihin, Reijonen kertasi kolmannen erän ratkaisuhetkiä.

Päävalmentaja Santeri Raatarila myönsi, että ilta oli erikoinen, mutta mieluinen.

– Kolmannen erän loppu oli juuri niitä hetkiä, jolloin luodaan luonteen lujuutta ja hitsataan joukkuetta yhteen.

– Meillä on 6-5 -peli ollut aiemmin tehotonta, mutta nyt se oli jotain aivan muuta. Tänään voitettiin kokonaisuutena erittäin hyvän viimeistelyn ja maalivahti Tuomas Tokilan loistavan pelin ansiosta, Raatarila summasi.

Juvoselta jäi sekka pankkiin
Jatkoajalla syntynyt voittomaali oli komea ja ratkaisu harvinainen viimeisellä  sekunnilla ajassa 64,59.

Miro Kämäräinen heitti läpi ja pallo tuli rystylle. Sivusilmällä näin, että veska lähti vastaan ja yritin pistää yli. Tällä kertaa meni maaliin, Samu Juvonen purki onnistumistaan.

Josbasta kolmen pisteen iltaa juhli Juvosen (2+1) ja Reijosen (1+2) lisäksi Perttu Puska (2+1). Miro Kämäräinen (1+1), Joona Auronen (1+0) ja pitkän sairastelun jälkeen kentille palannut Kimi Honkanen (1+0) latoivat muut osumat.

Syöttöpisteille pääsivät vielä Ville Laasonen (0+1) ja Aleksi Matikainen (0+1).

Erinomaisesti pelannut Tokila torjui 26 kertaa, kun isäntien Aleksi Sillantaka oli pallon tiellä 14 kertaa.

Josba kipusi viikonlopun neljällä pisteellä Divarin kärjen tuntumaan, mutta joensuulaisille on enemmän pelattuja pelejä kuin muilla kärkijoukkueilla.

Seuraava ottelu on sunnuntaina 14. tammikuuta kotona Areenassa Liminkaa vastaan.