Josba pilasi NST:n juhlapäivän

Kuvateksti: Josba kahmi Lappeenrannassa kaikki palkinnot. Juuso Lehtiniemi (kesk) ykköspalkittu, Joona Kettunen (oik) kakkospalkittu ja Tuomas Tokila vei kolmannen mitalin.

 

Josban peli kulki perjantaina mallikkasti NST:n vieraana Lappeenrannassa. Kahden vähämaalisen erän jälkeen Josba nautiskeli kolmannessa erässä loppunumerot 1-5 (0-1,0-0,1-4).

Päävalmentaja Antti Ruokonen oli syystä tyytyväinen kokonaisesitykseen.

– Tänään oli uhrautuvaa puolustusta ja onnistuttiin luomaan pitempiä hyökkäyksiä. Joukkue oli keskittynyt ja tämä voitto oli puhtaasti pelaajien ansiota, Ruokonen summasi tuoreeltaan.

Toinen merkittävä tekijä oli maalivahti Tuomas Tokilan hieno peli.

– Vain yksi päästetty maali missä tahansa salibandypelissä merkitse sitä, että olet lähellä voittoa. Tokila antoi joukkueelle tänään mahdollisuuden siihen.

Ottelu oli myös isäntien mielestä laadukasta salibandya, jossa molemmat joukkueet puolustivat laadukkaasti. Toinen erä pelattiin harvinaisesti ilman minkäänlaisia tilastomerkintöjä.

– Tämä oli meiltä ehjä suoritus. Pelattiin 60 minuuttia, hallittiin palloa eikä tullut sellaisia katastrofivaiheita kuten monessa pelissä aiemmin tällä kaudella.

Josban tehokkain oli avausmaalin, ja rankkarista toisen värkännyt Joona Kettunen (2+0). Maalin makuun pääsivät myös Josban parhaana palkittu Juuso Lehtiniemi (1+0), Niklas Räty (1+0) ja Miro Kämäräinen (1+0).

Syöttöpisteen kalastivat vanhalla vaparikuviolla Juusolle voittomaalin syöttänyt Eemeli Ruokonen (0+1), Aleksi Ahokas (0+1) ja Markus Otronen (0+1).

Josba pilasi voitollaan samalla NST:n juhlat, kun ottelun alussa jäädytettiin Aki Seppälän ja Tuomas Arposen pelipaidat. Molemmat ovat pelanneet myös Josbassa, kumpikin viisi liigakautta. Josba onnittelee.

Tokila torjui pelissä 19 kertaa ja NST:n Ville Nilosaari 20 kertaa.

Josballa on nyt kahden viikon pelitauko. Seuraavan kerran Josba kohtaa kotona Areenassa Kuopion Welhot erikoisen sarjaohjelman vuoksi tällä kaudella jo toistamiseen.