Josba pesi kasvonsa ja sai pisteen

Josban tasoitusmaali syntyi kun kolmatta erää oli jäljellä kaksi minuuttia.

Josba uudistui vajaassa viikossa surkeasta juhlaottelusta aivan toisennäköiseksi joukkueeksi. Uusi iloisempi ilme toi tärkeän sarjapisteen Areenassa Divarin kärkijoukkuetta Lappeenrannan NST:tä vastaan.

Varsinainen peliaika päättyi jatkoajan jälkeenkin 3-3 (2-3,0-0,1-0,0-0), mutta NST otti kaksi sarjapistettä rankkarivoitolla 3-4.

– Joukkueelta ryhtiliike. Saatiin kaivettua pitkästä aikaa miehekäs esitys ja uskallettiin tehdä pelissäkin niitä asioita, jotka harjoituksissa ovat onnistuneet, päävalmentaja Santeri Raatarila kiitti joukkuettaan.

Josba tuli otteluun paitsi uudella asenteella myös uudistuneella kokoonpanolla. Moni mies vaihtoi uuteen paikkaan ja osa uuteen rooliinkin. Muutokset näyttivät toimivan.

– Joka äijää pitää kiittää, Raatarila tunnusti mediatilaisuudessa.

Aleksi Matikainen (1+0) arvioi pressissä, että ketjujen muutokset antoivat uskoa omaan tekemiseen.

– Nyt pitää vaan jatkaa samalla tavalla viimeiseen runkosarjapeliin, Allu linjasi.

Raatarila kehui vuoden tauon jälkeen joukkueeseen palannutta Niklas Rätyä, jolta leikattiin vasta loppusyksyllä akillesvamma. Harjoittelu jäi lopulta lyhyeksi.

– Nikke oli jo harjoituksissa hyvä, ja kun nähtiin, että koivet kestävät, niin uskallettiin ottaa mies jo peliin. Räty toi piristystä meidän tekemiseen.

Areenassa nähtiin kaikkiaan laadukas ja tasainen ottelu. Avauserässä tehtiin viisi maalia. Sitten oli hiljaisempaa ja toinen erä oli maaliton.

Josba nousi kuskin paikalle kolmannessa erässä, mutta vieraat välttyivät pitkään takaiskuilta hyvän maalivahtipelinsä ansiosta. Ajassa 57.56 Josba tuli Aleksi Matikaisen ja Eetu Lehtiniemen (0+1) maalilla tasoihin.

– Yksinkertaisen pelin kautta luotiin paikka ja pompun kautta saatiin maaliin. Tärkeään paikkaan se tietenkin osui, Matikainen kertasi tilannetta tyytyväisenä.

NST:n vastuuvalmentaja Perttu Kytöhonka myönsi, että vierailla oli vaikeuksia päästä rytmiin kiinni.

– Arvattiin, että tämä on Josballe tärkeä peli. Ei päästy myllyttämään pallollista peliä, kun Josba onnistui tukkimaan meidän juttuja.

Jatkoaika oli maaliton eikä siinä kummallakaan joukkueella ollut erityisen hyvää tekopaikkaa. Jouduttiin rangaistuslaukaisukisaan. Siinä NST oli etevämpi ja vei isomman pistepotin.

– Tämä oli meille jo neljäs peli rankkareilla ja kolme niistä on hävitty. Tänään oli teemana, että jos rankeille mennään niin nyt ei hävitä, Kytöhonka huokasi.

Josban muut maalintekijät olivat Perttu Puska (1+0) ja Ville Laasonen (1+0). Syöttöpisteen hankkivat Miika Kosonen (0+1) ja Samu Juvonen (0+1).

Josban maalilla Jesse Huurrekorpi venyi muutamaan paraatitorjuntaan. Kaikkiaan Jesselle kertyi 17 torjuntaa. Jarkko Monthan torjui vieraiden pömpelin edessä 18 kertaa.

Josba keikkuu sarjassa seitsemäntenä 27 pisteellä ja taistelee vimmatusti pudotuspelipaikasta. Jäljellä on enää yksi runkosarjapeli Vaasaa vastaan maaliskuun ensimmäisenä lauantaina.