Josba pelaa SM-liigaa myös ensi vuonna!

Josba haki ratkaisevan kolmannen voiton Sipoosta ÅIF:ltä lauantaina luvuin 4-5.

Ottelu oli pelillisesti tasaisin koko karsintasarjassa. Aiemmissa kohtaamisissa Josba oli hallinnut pallollista peliä suvereenisti, mutta nyt ÅIF oli aikaisempaa aktiivisempi ja sai luotua aikaisempia pelejä enemmän maalintekopaikkoja. Vaikka Josba vieläkin hallitsi peliä, jäi kudit usein piippuun tai suuntautuivat ohi maalipuiden.

Josba aloitti maalinteon Juhana Särkelän alivoimaosumalla. Vastustajan tasoitettua ja mentyä maalin johtoon, laukoi Tomi Lautanen hyvän pallonliikuttelun jälkeen toisen erän tulokseksi 2-2. Kolmannessa erässä ÅIF meni jo 4-2 johtoon, kun kuvaan astui tuttu ratkaisija joensuulaisista. Perttu Puska ensin kavensi ja sitten tasoitti ottelun kahdella tarkalla rannevedollaan ja ÅIF alkoi murentua.

Lopullisen niitin sipoolaisten arkkuun laukoi Josban ainoasta ylivoimatilanteestaan Joonas Makkonen, jonka kammottava rannepommi tärähti aivan takayläkulmaan, kun peliä oli jäljellä pari minuuttia. Loppupelin Josba suojeli maaliaan tuloksellisesti ja ottelusarja katkesi Josban voitonjuhliin.

Kausi oli erittäin raskas koko joukkueelle. Pitkäaikaiset, vakavat loukkaantumiset ja sairastumiset leimasivat koko kautta. Huonon sarjan alun jälkeen ei kurssia meinattu saada korjattua. Vasta viimeisellä kolmanneksalla Josban pelaamiseen alkoi tulla jotain järkeä. Kuitenkin maalinteko-ongelmat seurasivat joukkuetta aivan loppuun saakka, sillä Josban maalintekokeskiarvo oli neljän ja viiden tehdyn maalin välillä. Onneksi oman puolustuspään pelaaminen oli sen verran hyvää, että sarjapaikka saatiin säilytettyä. 1. divarin ja liigan ero ei ole niin suuri kuin on väitetty. Tästä on todisteena Josban ottelusarjan lisäksi toinen karsintapari, joka selviää vasta viidennessä ottelussa sunnuntaina Blue Foxin ja OLS:n välillä.