Josba palasi voittojen tielle – Nyt kaatui Erä

Kyseisen tyyppinen tilanne toistui pelissä yhteensä 19 kertaa. Kuva: Tuomo Kallonen.

Tapanilan Erän Joensuun vierailu kirvoitti kunnon maalijuhlat. Onneksi ne kuitenkin päättyivät Josban kannalta hyvin, sillä ottelu päättyi lopulta lukemiin 10-9 (3-3, 5-3, 2-3). Näin Josba palasi takaisin voittojen tielle ja nousi sarjassa takaisin viidennelle sijalle. Seuraava vastutaja onkin pisteen päässä kolmantena oleva Happee, joka saapuu Joensuuhun 5.12. eli ensi torstaina.

Pelin kulku:

Suhteellisen heikko tasoinen ensimmäinen erä alkoi Josban ollessa niskan päällä. Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa yhdeksännelle minuutille, jolloin Tatu Könönen pisti pallon sisään pitkän paineen jälkeen. Tomi Lautanen iski kotijoukkueen vielä kahden maalin karkumatkalle, mutta sen jälkeen tapahtui jotain käsittämätöntä. Erä sai pelin päästä kiinni ja vajaan kolmen minuutin päästä taululla oli jo 2-3-johtolukemat vierailijoille. Kapteeni Puska pääsi kuitenkin vielä tasoittamaan pelin erätauolle.

Toiseen erään Josban pojat tulivat aivan kuin uudesti syntyneenä. Viidentoista minuutin kohdalla joensuulaiset johtivat jo 7-3. Maalin makuun pääsivät kertaalleen Aapo Mutanen ja Tommi Puustinen. Lautanen ja Puska iskivät illan toisensa. Helsinkiläiset olivat jälleen terävämpiä Erän lopussa ja nousivat vielä kahden maalin päähän muutamalla helpolla maalilla.

Kolmas erä jatkui siitä mihin toinen jäi. Vierailijat nostivat karvaustaan ja saivat hyvän paineen kotijoukkueen päätyyn. Erä iskikin kavennuksen ja tasoituksen nopeaan tahtiin ottelun 45. minuutilla. Tämän jälkeen peli alkoi taas pikku hiljaa kääntyä Josballe ja viimeisellä kympillä Mutanen ja Eronen veivät joensuulaiset uudestaan kahden maalin karkumatkalle. Josba pääsi tämän lisäksi yrittäämään ylivoimalla, mutta kun tilannetta ei käytetty tuli Erä vielä maalin päähän pari minuuttia ennen loppua. Viimeiset minuutit olivatkin järkyttävää härdelliä Josban päädyssä ja tuntui, että myös onni oli tilanteissa puolella. Pälkähästä kuitenkin selvittiin ja voittoa päästiin juhlimaan lopulta numeroin 10-9.

Loppukaneetti:

Josba siis sai jälleen arvokkaat kaksi pistettä samaan, liigan keskikastiin, kuuluvalta joukkueelta. Maaleja tehtiin jo hyvällä prosentilla, mutta niitä myös päästettiin omiin vielä melkoinen määrä. Lopussa kuitenkin vain pisteet merkitsevät ja niitä taas tuli. Seuraavaksi testataankin sitten viime vuosina hyvin vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut Jyväskyläläinen Happee. Silloin pelataan jo ”mitalisijoista”.

Päivän säväyttäjä:

Joukkue osoitti illan ottelussa sen tasoista terävyyttä hyökkäyspäädyssä, että sitä ei ole ihan viime vuosina Joensuussa nähty. Ratkaisijoita tuli laajalta rintamalta, mutta kapteeni Puska oli jälleen omassa luokassaan. Kaksi maali ja syöttö sekä valtavasti työtä myös omassa päässä. Perttu nousi liigan pistepörssissä jo kuudenneksi.

Illan tehot:

Perttu Puska 2+1
Tatu Eronen 2+0
Tomi Lautanen 2+0
Aapo Mutanen 2+0
Tommi Puustinen 1+1
Tatu Könönen 1+1
Mikko Hallikainen 0+2
Petri Väänänen 0+1
Jiri Tikkanen 0+1
Juho Väisänen 0+1 (ensimmäinen liiga-tehopiste)
Niko Kejonen 0+1
Aleksi Matikainen 0+1

Sisäinen pistepörssi:

Perttu Puska 12+10=22
Tatu Könönen 10+6=16
Tatu Eronen 9+2=11
Mikko Hallikainen 5+5=10
Petri Väänänen 4+6=10
Jesse Reijonen 4+5=8
Jiri Tikkanen 2+5=7
Niko Kejonen 3+3=6
Aapo Mutanen 5+0=5
Tomi Lautanen 4+1=5
Tommi Puustinen 2+3=5
Aleksi Matikainen 1+3=4
Ville Simonen 1+1=2
Mikael Ahponen 0+2=2
Ville Laasonen 1+0
Tommi Kivilehto 0+1
Juho Väisänen 0+1