JOSBA OTTI PISTEET PIRKKALASTA 12 MIEHELLÄ

Pahasta sairastelu- ja loukkaantumiskierteessä jälleen kärsivä Josba haki Divaripisteet miehekkäällä otteella PirPin vieraana maalein 4-5 (1-2,1-0,2-3).

Voiton merkitystä korosti se, että pelikuntoisena oli ensimmäisessä erässä 14 ja kahdessa viimeisessä erässä vain 12 kenttäpelaajaa vastustajan neljää kenttää vastaan. Markus Otrosen nilkka pyörähti avauserässä ja Eetu Lehtiniemelle nousi edellisillan pelissä alkunsa saanut kuume. Kaikkiaan kokoonpanosta oli poissa 11 kenttäpelaajaa.

– Arvostan joukkueen suoritusta tänään todella korkealle. Pitää vielä kaiken kukkuraksi muistaa, että tuosta 12 pelaajasta kahdeksalla oli A-junnujen peli myöhään eilisiltana. Rasitustasot olivat miehillä äärimmäisen korkealla, päävalmentaja Antti Ruokonen kiitti joukkuettaan.

Kapteeni Juho Väisänen totesi jo aamulla bussiin noustessaan, että ukkoja on taas vähän kyydissä eikä reserveistä ole taistelussa tietoakaan.

– Hullun raivolla painetaan ja silloin me voitetaan kenet tahansa, Väisänen kuittasi miesvajeen aamuvarhaisella.

Kapteeni tiesi mistä puhui. Ottelu eteni silti erittäin tasaisena alusta loppuun. Avauserässä Josballe tarjottiin jo ratkaisun paikkaa kun kotijoukkue jäähyili. Väkivaltaisuudesta tulleen vitosen aikana Josba onnistui runnomaan kuitenkin vain yhden maalin. Erätauolle mentiin kuitenkin Josban maalin johdossa.

– Meidän ylivoima kaipaa lisää juonikkuutta. Meillä on liian paljon hitaita ja ennalta-arvattavia ratkaisuja, Ruokonen pohti.

Josban ylivoima jatkui heti toisen erän alusta, mutta jälleen ilman tulosta. Toisessa erässä pöytäkirjaan merkittiin vain kotijoukkueen tasoitusmaali.

Kolmannessa erässä Josba sai heti johtomaalin, mutta kotijoukkue tuli tasoihin ja meni ylivoimalla johtoon 4-3. Sitten Josba iski kaksi maalia puoleentoista minuuttiin.

– Johtomaalin jälkeen joukkue pelasi erittäin kypsästi eikä vastustajalla käytännössä ollut pahoja tekopaikkoja.

PirPi yritti aikalisän jälkeen viimeiset puolitoista minuuttia ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta Josba puolusti onnistuneesti ja haki pisteet Joensuuhun.

– Erittäin tärkeät pisteet meille. Uskallettiin pelata viimeinen 6-5 alivoima, kierrätettiin palloa ja pidettiin peli kulmissa.

Josballa oli useita kahden pisteen tehomiehiä. Veeti Naakka (2+0) teki kaksi maalia ratkaisuhetkillä, Jere Sivonen (1+1), Jesse Reijonen (1+1) ja Eetu Sorvali (1+1) olivat myös tehokkaita. Juuso Lehtiniemi (0+1) ja Aleksi Ahokas (0+1) saalistivat syöttöpisteet.

Josban maalissa Tuomas Tokila oli hyvässä vedossa ja torjui 27 kertaa. Kotijoukkueen veskarille kertyi 28 torjuntaa.

Josba nousi voitolla Divarissa pari pykälää viidenneksi, mutta sarja on erittäin tasainen ja piste-erot keskikastissa olemattomia. Josba ankara vieraspeliputki on vasta alussa. Ensi viikonloppuna joukkue matkustaa Lammille sarjakärki LaSB:n vieraaksi.