Josba nousi pudotuspeleihin!

Kuvateksti: Josba alkaa vähitellen valmistautua pudotuspeleihin.

 

Joensuussa jännitetään pitkästä aikaa salibandyn pudotuspeleissä.

Josba varmisti paikan divarin jatkopeleissä, kun kotijoukkue hankki tarvittavan pisteen tasapelillä 6-6 (2-0,1-3,3-3,0-0) SB Vaasaa vastaan. Josba on runkosarjassa vähintään kahdeksas.

Josba aloitti vahvasti Vaasaa vastaan ja oli lähellä tehdä jo ratkaisevan eron ensimmäisessä erässä. Viimeistelyssä oli kuitenkin epäonnea. Toinen erä oli taas Vaasan hallintaan ja kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavista 3-3 lukemista.

Kolmannessa erässä joukkueet mätkivät maaleja vuoron perään ja kumpikin joukkue haki voittoa vimmatusti loppuun asti. Josba meni 56 mínuutin kohdalla 6-5 johtoon, mutta harmittava vaihtovirhe toi jäähyn ja Vaasalle ylivoiman puolitoista minuuttia ennen erän loppua.

Vaasa tasoitti pelin ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan 59 minuutin kohdalla. Edessä oli jatkoaika. Sekin jäi maalittomaksi vaikka kummallakin oli siinä hyvät maalipaikat.

– Siihen pitää olla tyytyväinen, että jatkoapaikka ratkesi jo tänään. Mutta enemmän meille sattui tänään näppäilyvirheitä kuin edelliseen kahdeksaan peliin yhteensä, harmitteli päävalmentaja Antti Ruokonen.

– Siellä oli väärää vaihtoa ja luovuttiin pallosta suoraan vastustajalle. Helppoja virheitä, mutta mieluummin otettiin ne tänään kuin jatkopeleissä.

Josban kapteeni Juho Väisänen iloitsi mediatilaisuudessa joukkueen peli-ilmeestä.

– Kopissa on vapautunut tunnelma. Ei ole pitkään aikaan ollut näin hauskaa touhuta jätkien kanssa. Joulun jälkeen lähti positiivinen ilme lentoon. Minun mielestä me ollaan pärjätty siksi, että on löydetty se hauskuu sählyyn kuten pikkupoikana, Väisänen summasi.

Ruokonen oli virheistä huolimatta tyytyväinen siihen, että Josba pystyi luomaan paljon tekopaikkoja.

– Vaasa on kuitenkin sarjan parhaita joukkueita, Ruokonen muistutti.

Väisänen arvioi, että virheet johtuivat pelin tärkeydestä.

– Se näkyi, mutta näppäillään ne virheet nyt tässä niin ei tarvi kevväämmällä ruveta härsimään, runoili kapteeni.

Josban maalilla Jesse Huurrekorpi torjui 23 kertaa ja Vaasan Mikael Aromaa 27 kertaa.

Josbasta pisteitä jyysti yhdeksän miestä. Tehokkaimmat olivat Aleksi Ahokas (1+1) ja Henrik Kinnunen (1+1). Maalin makuun pääsivät lisäksi Joona Kettunen (1+0), Jere Kettunen (1+0), Eetu Kuittinen (1+0) ja Jesse Reijonen (1+0). Juho Väisänen syötti kaksi maalia (0+2). Syöttöpisteille pääsivät myös Aapo Hämäläinen (0+1) ja Eetu Sorvali (0+1).

Divarissa pelataan lauantaina viimeinen täysi sarjakierros. Josba kohtaa vielä runkosarjassa FBC Turun kello 17 alkaen Areenalla. Pudotuspelit alkavat jo ensi keskiviikkona.