Josba nousi Mynämäellä koomasta voittoon

Josba jatkaa tappioitta Divarissa. Kauden ensimmäinen vieraspeli Mynämäellä SBS Wirmoa vastaan alkoi kuitenkin nihkeästi. Avauserässä Josba ei saanut peliään kuntoon ja erä menikin isännille 2-0.

– Meillä oli bussijalat ja koomassa koko joukkue, luonnehti päävalmentaja Antti Ruokonen.

Toisessä erässä päästiin juonesta kiinni ja tulostakin syntyi. Kokoonpanoihin tehtiin muutoksia ja Josba runnoi kolme maalia reiluun kolmeen minuuttiin. Erä Josballe 1-4 ja viimiselle erätauolle mentiin 3-4 johdossa.

– Toinen erä oli meiltä parasta peliä, ottelun tasoon nähden jopa hyvä.

Kolmanteen erään saatiin myös hyvä startti ja viides maali. Viimeisen kympin korvalla syntynyt ylivoimamaali alkoi kääntää ottelun lopullisesti vierailevalle Josballe. Seitsemäs maali syntyi tyhjiin ja voitto Josballe 3-7 (2-0,0-4,1-3).

– Viimeinen erä oli sekava. Tunnetasot olivat korkealla molemmin puolin ja kaveri painoi hullun raivolla.

Ruokonen oli erittäin tyytymätön ottelun tuomarilinjaan. Josbalaisittain näytti jopa siltä, että linja salli ylikovat otteet, joissa oli selkeä loukkaantumisvaara. Kummankaan joukkuen valmentaja ei ollut linjaan lainkaan tyytyväinen.

Josbalaisille kertyi onnistumisia laajalla rintamalla. 1+1 tehoille pääsivät Aleksi Matikainen, Samu Juvonen, Eetu Sorvali ja Mikko Komulainen. Maalin mieheen tekivät Niklas Räty, Veeti Naakka ja Ville Laasonen. Syöttöpiste vielä Aleksi Ahokkaalle.

Maalissa pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tuomas Tokila ja torjui 26 kertaa. Tokila oli hyvä erityisesti viimeisessä erässä, jossa kertyi 15 torjuntaa.

– Voitettiin taas kaksi viimeistä erää 7-1, Ruokonen summasi.

Josba on sarjassa toisena pisteen sarjakärki Liminkaa perässä. Piste-erot ovat kuitenkin erittäin pienet.

Viikon kuluttua Josballa on jälleen kotiottelu ja vastaan tulee kauden nihkeästi ilman voittoja aloittanut SB Vaasa.