Josba Naiset II toi Varkaudesta pisteen kotiin

Taistelua pallosta Veikkojen kanssa (Kuva Tanja Taurén) Taistelua pallosta Veikkojen kanssa (Kuva Tanja Taurén)
 
 
Josban naisten kakkosjoukkue lähti pelaamaan Varkauteen kauden toiseksi viimeistä turnausta hieman vajaalla kokoonpanolla kun noin kentällinen pelaajia joutui jäämään pois sairastelujen takia.
 
Josba II – Veikot, 0 – 6
 
 
Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Vuorelan Veikot Siilinjärveltä, joka oli päivän ensimmäisessä pelissään voittanut sarjakärjen FB Factorin. Aiemmat keskinäiset kohtaamiset Veikkojen kanssa ovat päättyneet Veikkojen voittoon yhden maalin erolla mutta nyt Veikot vei pelin suvereenisti 6-0. Peli oli kuitenkin tasaisempaa kuin lukemista voisi päätellä ja molemmilla joukkueilla oli omat maalintekopaikkansa. Lukemat olisivat toki voineet olla vielä rumemmatkin ellei Josban maalilla pelannut Saila Latukka olisi esittänyt huikeita torjuntoja. Pelin tuomarilinja hämmästytti myös aika ajoin molempia joukkueita mutta peli saatiin vietyä kuitenkin kunnialla loppuun.
 
VarTa – Josba II, 2 – 2
 
 
Toisessa pelissä kohdattiin kotijoukkue VarTa, joka olisi tarvinnut pelistä täydet pisteet pitääkseen yllä toiveita jatkokarsintapaikasta. VarTalle ollaan hävitty keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella selkein lukemin. VarTa menikin johtoon kun peliä oli pelattu noin 10 minuuttia. Tästä ei mennyt kovin kauaa kun Josban kapteeni Sanna Neuvonen sai katkaistua vastustajan syötön keskialueella ja pääsi laukomaan pelin tasoihin. Peli jatkui tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista peli. Varta siirtyi johtoon ylivoimamaalilla. Peliä oli jäljellä vajaa 3 minuuttia kun Josban Pinja Toivasta rikottiin maalintekotilanteessa rankkarin arvoisesti. Rankkaria ampumaan laitettiin Anni Nakari, joka laittoi pallon varmasti maaliin. Peli tasoihin lukemiin 2-2. Pelin viimeisillä minuuteilla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista peli mutta etenkin Josban maalilla Noora Nieminen esitti huikeaa venymistä ja oli yksi loppupelin ratkaisuhahmoista. Peli päättyi siis tasalukemiin.
 
Näin ollen jatkokarsintoihin tästä lohkosta menevät FB Factor ja Veikot, jotka varmistivat jatkopaikat jo ennen viimeistä turnausta. Josban naiset toivottaa tsemppiä jatkopeleille!
 
Kausi meillä jatkuu vielä 12.3. Kontiolahdella, jolloin kohdataan LeBa klo 11 ja Factor klo 14. Tervetuloa katsomaan naissalibandya ennen Kontiolahden maailmancupin viimeisiä kilpailuja.

 
 
-Sanna Neuvonen, kapteeni