Josba nousi kanveesista voittoon

Kuvateksti: Ahokas syöttää ja Otronen niittaa maalin edestä Josban jo maalin päähän.

 

Joensuu Areenassa nähtiin lauantaina eriskummallinen salibandyottelu. Kotijoukkue oli aneeminen ja kanveesissa puolitoista erää, koki herätyksen ja hallitsi toiset puolitoista erää mielin määrin. Summerin soidessa taululla oli Josban 9-7 (2-4,4-2,3-1) voittonumerot.

– Kopissakin ihmeteltiin sitä alkua. Meillä oli hyvä harjoitusviikko takana ja oliko jopa, että lähdettiin liian luottavaisin mielin ja se olikin sitten kaikkea muuta. Mutta joukkueelle iso kiitos, että kasattiin itsemme ja sittenhän se tosiaan kääntyi enemmän ja enemmän meille, päävalmentaja Santeri Raatarila koki pelin vuoristoradan.

Jymy meni vajaassa yhdeksässä minuutissa jo 0-3 johtoon, ja Josba joutui turvautumaan aikalisään varhaisessa vaiheessa. Erän loppuun saatiin vielä kaksi kavennusmaalia, mutta rankkarista Jymy painui taas kahden maalin päähän.

– Alku mentiin mailan kanssa tilanteisiin ja kopissa sitten päätettiin käyttää jalkoja. Ei siinä ollut sen kummenpia poppakonsteja, Perttu Puska luonnehti pelin käännettä.

Toisen erän alku oli kuitenkin vielä tarpomista ja enimmillään Josban jäähypenkillä istui kolme miestä. Ylivoimalla Jymy rankaisikin tehokkaasti. Ensin kahden miehen ylivoimalla ja heti perään yhden miehen ylivoimalla. Ajassa 26,27 taululla oli rumat lukemat 2-6 vieraille.

Sitten Josba tuli peliin erittäin miehekkäästi ja onnistumiset ruokkivat uusia onnistumisia. Erän loppuoliskolla Josba mätti neljä maalia Jymyn verkkoon ja erätauolle marssittiin tasatilanteessa 6-6.

– Meillä oli hyvä lataus ja alussa tehtiin hienoja maaleja. Siinä 4-6 tilanteessa oli tämän pelin kulminaatiopiste. Ei siinä hyvä olo meitä yllättänyt, annnettiin vain muutama helppo maali, Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho tunnusti.

Josban ilotulitus jatkui kolmannessa erässä ja käytännössä Areenassa pelattiin yhtä maalia puolitoista erää. Jäähyt rikkoivat peliä ja Jymyn kiri näytti epätoivoiselta kun 54:n minuutin kohdalla joukkue sai viiden minuutin rangaistuksen vaarallisesta pelistä. Sen aikana Josba ei ehtinyt kuitenkaan hyödyntää ylivoimaansa kun oma jäähy tasoitti puntit.

– Kokonaisuutena tänään oli parhaimpina hetkinä kauden parasta peliä ainakin kotona. Täyttä 60 minuuttia sitä ei kuitenkaan vielä saatu onnistumaan, päävalmentaja Raatarila mietti.

Josban tehotilastoon tuli pitkä lista merkintöjä. Veeti Naakka (2+1), Perttu Puska (2+1) ja Aleksi Ahokas (1+2) tienasivat kolme tehopistettä.

Markus Otronen (1+1), Eetu Lehtiniemi (1+1), Jesse Reijonen (1+0) ja Eetu Kuittinen (1+0) olivat kotijoukkueen muut maalitykit. Henrik Kinnunen (0+2) ja Juuso Lehtiniemi (0+1) pääsivät myös pisteille.

Josban maalissa aloitti Jesse Huurrekorpi, jolle kertyi seitsemän torjuntaa. Kakkoserässä valmennusjohto herätteli joukkuettaan ja vaihtoi maaliin Tuomas Tokilan. Hyvin pelannut Tokila päästikin selkänsä taakse vain yhden osuman ja torjuntoja kertyi Josban viedessä peliä vain kaksi. Torjunnat koko ottelussa olivat Josba 9 ja Jymy 20.

Josba nousi voitolla 17 pisteeseen, jolla sarjassa irtoaa neljäs sija. Kärki on erittäin tasainen, mutta Josballa on eniten pelattuja pelejä. Huomenna viikonloppu jatkuu Areenassa Tikkurilan Tiikereitä vastaan kello 16.