JOSBA LÄHTEE DIVARIIN NUORENA HAASTAJANA

Josbassa tehtiin keväällä selkeä linjaus rakentaa edustusjoukkue omien junioreiden varaan, kun 25 vuotta jatkunut taival pääsarjassa päättyi. Kesän aikana on tehty määrätietoisesti töitä valitulla linjalla.
– Nyt ollaan oikealla tiellä eikä tästä pidä lipsua. On luotettava nuoriin vaikka varmasti kauden aikana tulee vaikeitakin hetkiä, sanoo päävalmentaja Antti Ruokonen.
Junioreiden SM-sarjoissa poikkeuksellisen monta joukkuetta
Josba haluaa jatkossakin kasvattaa itse omat huippunsa. Siihen onkin aivan poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet, sillä Josba pelaa alkavalla kaudella SM-sarjaa A-nuorissa, B-nuorissa ja C2-nuorissa.
– A-juniorit varmistivat sarjapaikan viime kevään menestyksellä ja nyt sekä B että C2 nousivat SM-sarjaan karsinnoissa. Ei näin laajaa junioririntamaa ole pääsarjoissa monella isollakaan salibandyseuralla edes koko maassa, muistuttaa Josba Junioreiden puheenjohtaja Jarkko Ronkainen.
Kaksi Josban B-ikäistä on juuri valittu U19 -maajoukkueleirille. Ronkaisen mielestä sekin on osoitus onnistumisesta juonioritoiminnassa.
– Josba Juniorit on tehnyt hyvää työtä. B-junnujen kevään 2014 SM-hopea poikii nyt menestystä muissa ikäluokissa, Ruokonen korostaa.
Ruokonen huomauttaa, että Divarissa pelaa peräti 15 A-ikäistä nuorta, joita kokeneet pelaajat tukevat.
– Tämä olkoon osoitus, että pelaaminen Josbassa on nuorille mielekäs ja houkutteleva vaihtoehto. Tältä pohjalta joensuulaista ja pohjoiskarjalaista salibandyä on kehitettävä, Ruokonen alleviivaa.
Josban edustusjoukkue kohtasi harjoituspeleissä liigajoukkue NST:n ja viime kevään liigakarsija SB Welhot. Tuloksena oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.
– Me on harjoiteltu hyvin. Joukkue on kehittynyt sekä fyysisesti että pelillisesti.
Josba aloittaa Divarin kotona 17. syyskuuta Welhoja vastaan. Syyskausi on kotiotteluvoittoinen, mutta Areenan tilavarauksista johtuen alkuvuodesta joukkueella on peräti yhdeksän vieraspelin putki. Lisäksi edustusjoukkueen miehistä yksi kentällinen astuu tammikuussa varusmiespalvelukseen.
Divarijoukkueeseen on kesän aikana liittynyt vielä Aleksi Ahokas Savonlinnasta. Toisena valmentajana toimii Petri Torni.
Lisätietoja:
Antti Ruokonen, edustusjoukkue, puh 045 202 7709
Jarkko Ronkainen, Josba Juniorit, puh 0500 153 826