Loviisa nurin tutkapari Könönen/Tikkanen maaleilla

Josba kävi lauantaina nappaamassa pisteet Loviisan Torin hornankattilasta. Jiri Tikkasen jatkoaikamaali 63:n peliminuutin jälkeen hiljensi Loviisan sumusireenin lopullisesti. Syötön keskisektoriin antoi Tatu Könönen, ja maalivahdin seikkaillessa etukulmalla, pääsi Tikkanen lyömään pallon käytännössä tyhjään maaliin. Voitto oli kauden ensimmäinen jatkoaikavoitto Josballe ja se tulikin todella kreivin aikaan, sillä viimeisenä oleva Ilves jäi nyt taakse kahden pisteen päähän ja ensimmäinen karsinnatta selviävä joukkue, KrP majailee enää kaksi pistettä Josbaa ylempänä, kolmessatoissa pisteessä.

Josban ensimmäisen maalin teki Otto Moilanen, joka teki hienon eleettömästi läpiajostaan maalin nostamalla pallon harkitusti yläkulmaan. Loviisan tasoituksen jälkeen Tatu Könönen teki maalinedustalta Sami Matikaisen syöstä 2-1, mutta jälleen Tor tasoitti.

Kolmannen erän alkupuolellla Josba teki kaksi maalia Tikkasen ja Könösen toimesta, mutta jälleen kerran Loviisa tasoitti Peik Salmisen ja Teemu Jaakkolan häärätessä Josban kiusana. Viimeinen vartti mentiin ilman maaleja ja kuudenkymmenen minuutin jälkeen oli edessä jatkoaika.

Jatkoaikaa oli ehditty pelata 63.13, kun Jiri Tikkanen räjäytti josbalaiset voitontanssiin. Tilannetta edelsi Joonas Makkosen pallonriisto vasemmassa reunassa, jonka jälkeen peliväline kulkeutui Tatu Könöselle, joka vapautti Tikkasen maalintekoon. Näin kotimatka Joensuuhun lyhentyi samalla ainakin kahdella sadalla kilometrillä.