Josba kohtaa Welhot kahdesti

Aleksi Matikainen ohjeisti ketjuaan harjoituksissa. Räty ja Juvonen mietteliäinä.

 

Josban edustusjoukkue mittaa loppukesän tasoaan liigajoukkue Welhoja vastaan viikonloppuna Joensuussa. Harjoitusottelu pelataan Areenalla lauantaina kello 17 alkaen.

– Nyt katsotaan miten on edistytty harjoittelussa Happee -pelin jälkeen, ja ollaanko jollakin osa-alueella menty eteenpäin, Josban valmennuksesta viestitetään.

Josban strategiana on tänä kesänä kohdata muutamassa harjoituspelissä vain liigajoukkueita. Welhot on oiva mittari perustason liigajoukkueena. Happee oli viime kauden hopeamitalisti.

Josban kokoonpanot hakevat vielä muotoaan ja Welhoja vastaan testataan pelipaikkoja ja miehityksiä. Koko joukkue ei ole vielä mukana, mutta toiseen kohtaamiseen syyskuun alkupuolella Kuopiossa pyritään saamaan jo koko edustusjoukkue koolle.

Welhoissa on josbalaisille paljon tuttuja kasvoja, kun Aleksi Ahokas, Jesse Huurrekorpi ja Henrik Kinnunen siirtyivät täksi kaudeksi Kuopioon Eetu Sorvalin seurakavereiksi.

Josban maalivahtiosastolla tapahtuu muutos ennen kuin kausi ehtii edes alkaa. Joona Pesonen jää kokoonpanosta pois koska edessä on muutto toiselle paikkakunnalle henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Pesonen harjoittelee alkusyksyn joukkueen mukana, mutta ei pelaa sarjapelejä. Josban maalivahteina jatkavat Tuomas Tokila ja Veikka Forsström.