Josba kiusaa Tapanilan Erää- finaalivoitot tasan 1-1!

Osa 1 Erä-Josba 8-4

Erän voittamaton Armada selvitti ensimmäisen kultamitaliottelun perjantaina Helsingissä 8-4. Kun Josban joukkueessa oli kaksi -97-syntynyttä pelaajaa pelanneet yhteensä 3 puolivälieräpeliä ennen tätä kautta, oli Erän pukukopissa sama määrä pelaajia, jotka eivät olleet pelanneet aiemmin juniorifinaaleja.

Tätä lähtökohtaa peilaten, ei ollut yllätys, että Erä otti kuskin paikan 1. finaalipelissä. 3-0- tilanteessa Josba kavensi vielä 3-2:een, mutta Erä muutti luvuiksi 5-2 ennen kolmannen Erän alkua. Josban kavennukset tulivat ylivoimalla Juvosen (Ruokonen) sekä Lehtiniemen E. (Lehikoinen) maaleilla. Toivanen (Kettunen J.) kavensi vielä 5-3:een, mutta Erä meni menojaan ennen kuin Sivonen (Kettunen J.) teki loppunumeroiksi 8-4.

Erä oli selkeästi parempi. Josba harjoitteli finaalitunnelmaa ja opetteli, kuinka näitä pelejä pelataan…

 

Osa 2 Josba-Erä 7-5

 

Siitä jatkettiin, mihin perjantaina jäätiin: Erä hallitsi palloa ja teki toisen erän alkuun jo 3-0. Kaikki luulivat, että peli on taputeltu, mutta erän puolivälissä Juuso Lehtiniemi teki Niklas Rädyn esityöstä 1-3. Erän lisättyä johtoaan 4-1:een, kavensi Miika Moilanen Samu Juvosen esityöstä 4-2:een. Erä kuitenkin meni kolmannen kerran kolmen maalin johtoon ajassa 35.40 ja näissä numeroissa mentiin kolmanteen erään. Aika moni kannattaja sekä kenties Eränkin pelaaja ajatteli, että helsinkiläisjuhlat ovat vääjäämätön tosiasia.

Kolmas erä näytti kuitenkin taas kerran, millainen joukkue Josban B 1 on.  Moilanen (Lehtiniemi E.) kavensi 3-5:een ja ajassa 48.27 Josban Ruokonen (Kuittinen) ylivoimalla taka-alanurkkaan 4-5. Juuso Lehtiniemen svingi ilmasta Rädyn syötöstä tasoitti pelin 5-5:een. Yleisö oli raivoisasti mukana, ja mieleen väistämättömästi palasi 1990- luvun puolivälin  ja 2000-luvun alun Josban menestysvuodet, jolloin Urheilutalon tunnelma oli samanlainen, mikä se lauantain IS Liikuntakeskuksen ottelussa oli.

Ja kun Josba sai draivin päälle, se jatkoi myllytystä. Moilanen teki illan kolmannensa (Ruokonen) taas ylivoimalla 6-5  ja heti perään Sivonen  (Ruokonen) vaparista 7-5. Vaikka Erä pelasi pari viime minuuttia ilman maalivahtia, ei lisämaaleja nähty- tai nähtiin, mutta tuomari hylkäsi Jere Kettusen maalin aluerikkona. Ei siinä mitään, jos Jeren jalka hipaisi aluetta, mutta kun siellä oli Erältä koko pelaaja liukunut jalkapallotyyliin maalin sisään….

Jälkikäteen moni jäi miettimään, mitä oikein tapahtui. Miten Josba yhtäkkiä voittikin viimeisen erän voittamatonta Erää vastaan 5-0? Vastaus on osittain varmaan se, että Josba oppi, kuinka finaaleja pelataan, ja mitä vaatii, että otteluita voitetaan. Tätä sanotaan myös kokemukseksi.

Ensi maanantaina nähdään, pystyykö Daavid voittamaan Goljatin muuallakin kuin sankaritarustossa- se kuitenkin on jo varmaa, että pienimuotoisia sankaritaruja on jo kirjoitettu tämän joukkueen kohdalla. Hieno joukkue. Hienoja pelaajia.