Josba kellisti Kelyn 9-2, ratkaisijoiksi taas uudet pelurit

Josban kolmas peräkkäinen kotipeli alkoi todella tahmolla. Haukiputaan KeLy sai otteluun lentävän lähdön ja avausmaalin jo 39 sekunnissa. Toinenkin oli lähellä heti perään.
Josba oli epävarma koko avauserän eikä omaa peliä saatu kuntoon missään vaiheessa. Muutama hyvä paikka jäi käyttämättä. Erä meni vieraille 1-2.
Toiseen erään kotijoukkue tuli kovalla sykkeellä ja KeLy alkoi olla askeleen perässä koko ajan. Toisessa erässä Josba piti palloa lähes mielin määrin ja syöttö kulki oivallisesti. Taas nähtiin iloista ja nopeaa joensuulaista salibandya.
Ottelun puolivälin krouvissa Josba teki kolme osumaa kahteen mituuttiin ja karkasi turvalliseen johtoon. Josba mätti erän 6-0 ja paikkoja oli tuhlattavaksi asti. Kelyn tuplajäähy oli vieraille tuhoisa.
Kolmannessa erässä Josban vauhti ei osoittanut hyytymisen merkkejä, mutta hyvistä paikoista huolimatta maali-iloitteluun ei päästy. Erä Josballe 2-0.
Josban tehomiehinä häärivät Juuso Lehtiniemi (3+0) ja Aleksi Matikainen (2+1). Miro Kämäräinen (1+1), Samu Juvonen, Jesse Reijonen (rangaistuslaukaus) ja Eetu Kuittinen tekivät maalin mieheen.
Kaikkiaan neljä peluria saalisti vielä syöttöpisteen; Eetu Sorvali, Veeti Naakka, Aleksi Ahokas ja kapteeni Juho Väisänen, joka juhlisti pelissä edellisyönä syntynyttä tyttövauvaa. Areenalla soikin esittelyssä ansaitusti Irwinin Tyttö tuli. Onnittelut Juholle.
Maalissa Joona Pesonen korkkasi Divarin sarjatason ensimmäisellä matsillaan ja pelasikin mainion ottelun. Joona piti maalin puhtaana kaksi viimeistä erää. Alkuhäsellyksen ja Kelyn rankkarin jälkeen verkko ei kotipäädyssä sitten soinutkaan. Pesosella oli kaikkiaan 18 torjuntaa, kun virkaveli Jesse Kamula ehti pallon eteen 32 kertaa.
Päävalmentaja Antti Ruokonen piti ensimmäistä erää hyvänä oppituntina nuorelle joukkueelle.
– Takki ei tietenkään ollut auki tietoisesti, mutta kyllä se ennakkoon hieman helpompi alkuasetelma näkyi suorituksissa. Tähän kiinnitettiin tauolla huomiota ja peli paranikin merkittävästi, Ruokonen summasi.
Joukkueen tehot löytyivät jälleen eri miehistä. Kolme peliä ja joka kerta eri ratkaisijat.
– Se on joukkueelle aivan erinomainen asia, että pelin ratkaisijoita löytyy laajalla rintamalla. Siitähän voi syntyä tehokasta jälkeä, kun kaikille osuu se hyvä päivä, Antti nautiskeli.
Samaan hengenvetoon Ruokonen korosti, että pelin on kuitenkin kehityttävä vielä kovasti.
Josba jatkaa neljännelle kierrokselle ilman tappioita sarjakärjessä. Ensimmäiseen vierasmatsiin matkustetaan viikon kuluttua SBS Wirmon vieraaksi.